Ennyire balfék nehezen lehet valaki, pláne egy komplett tévéstáb. A román hírtévé csapata kiment felvenni egy homokvihart a tengerparton, de mire odaértek, a szél alábbhagyott. Egy munkatársat csicskáztattak, és rugdostatták vele a homokot, mintha még mindig kavarná azt a szél. Az operatőr felvette ezt, most fél Románia rajtuk röhög.

A legrosszabb médiagyűlölő reflexeket hozhatja elő az emberekből az a román tévéstáb, ami saját hülyeségét egy nagy átveréssel akarta kijavítani - írja a brit Metro. A Realitatea hírcsatorna riporterét kiküldték az ország tengerpartjára, hogy számoljon már be a nézőknek egy nagy homokviharról.

A fickó nem kapkodta el a helyszínre érkezést, mire kiért a stábbal a partra, már csak a szellő hullámoztatta a fákat, sütött a nap, viharnak nyoma sem volt. A riporter ekkor ugrasztotta az egyik stábtagot, hogy a lábával rugdossa fel a homokot a felvétel készítése közben, hogy így legalább alibizzenek egy vihart.

A kamu számumról szóló beszámoló közben az operatőr is balfaszkodott, képes volt ugyanis lekamerázni a homokot rugdosó munkatársát. És hogy tényleg fél Románia rajtuk röhögjön, a riporter képes volt olyanokat mondani a tudósítás közben, mint "a szél elképesztő erővel fúj, vannak pillanatok, amikor lehetetlen egy helyben állni" vagy "elfújta a tengerparti napernyőket, és a turistáknak sietve kellett elmenniük". Eközben persze egy a szélben nyugodtan sétáló párt vágtak be.

A Realitatea egy jó kövér fegyelmi beintés helyett viccnek fogta fel az egészet. "A riportot semmilyen módon sem manipulálták. Ez az operatőr rossz vicce volt" - kenték az egészet szegény kameramannra.