A harmincegy éves amerikai kannibál rátámadt áldozatára és szó szerint lerágta annak arcát. A rendőrség kábítószer jelenlétét mutatta ki szervezetében. Az áldozat a támadás alatt végig eszméleténél volt. A kannibált a környezete kedves, nyugodt embernek ismerte, aki ráadásul mélyen vallásos is volt.

Brutális kannibáltámadás sokkolta az amerikaiakat a hétvégén. Múlt szombaton Miamiban a harmincegy éves Rudy Eugene teljesen meztelenül rohangált az utcán, majd rátámadt egy hajléktalanra, a hatvanöt éves Ronald Poppóra. Eugene először néhányszor megütötte, majd meztelenre vetkőztette az idős embert, ezek után pedig lefogta és szó szerint lerágta az arcát. A kiérkező rendőrök csak több lövéssel tudták ártalmatlanná tenni az őrjöngő férfit, akiről – noha a toxikológiai vizsgálat még nem készült el – azt feltételezik, hogy egy fürdősóként emlegetett új dizájnerdrogot fogyasztott a támadás előtt, amely hatásait leginkább az LSD és a mefedron keverékeként írják le.

A rendőröket végül az arrajáró kerékpárosok és autósok hívták ki, akik nem mertek közel menni a tomboló Eugene-hoz. "Ez volt a legszörnyűbb dolog, amit valaha láttam" – mondta az eset egyik szemtanúja, Larry Vega, aki pont Eugene támadása idején járt arra kerékpáron. "A férfi teljesen meztelenül térdelt a másik mellkasán, és fogaival tépdeste a húsát. Rászóltam, hogy takarodjon, de nem válaszolt, csak rám nézett egy húscafattal a szájában, és morgott" – idézte fel a WSVN televíziónak emlékeit Vega, aki ezek után leintett egy épp arrafelé járó rendőrautót, és beszámolt nekik a történtekről. Időközben több járókelő is telefonált a rendőrségre, de a kiérkező rendőrök sem tudták megfékezni az őrjöngő Eugene-t, aki többszöri felszólításra sem hagyta békén az áldozatot, így a rendőrök agyonlőtték.

Az esetről készült videófelvétel tanúsága szerint Poppo a tizennyolc perces támadás alatt végig eszméleténél volt. A férfit súlyos, életveszélyes állapotban szállították a miami Jackson Memorial kórházba. Poppo húga, Antoinette Poppo a hírekből ismerte fel régen elveszettnek hitt bátyját, akiről korábban azt hitte, hogy öngyilkos lett. A támadás során Eugene rendkívül súlyos sérüléseket okozott az idős embernek: szinte teljesen lerágta a húst az arcáról: Poppo az ajkait és a két szemét is elvesztette. Az orvosok szerint, amennyiben egyáltalán túléli a dolgot, legalább százezer dolláros plasztikai műtétre lesz szüksége.

Rudy Eugene családja nem érti, hogy mi vitte rá a férfit erre a brutális tettre. Eugene-t ugyanis kimondottan jámbor és nyugodt embernek ismerték, aki a légynek sem tudott ártani. A támadás előtti órákat rekonstruálva a férfi barátnője annyit mondott a rendőröknek: Eugene felhívta őt, hogy ne aggódjon, de lerobbant az autója, ezért a tervezettnél később fog hazaérni. Ezután már csak a híradóban látta viszont barátja holttestét. Mint később kiderült, a férfi az autóját sorsára hagyva elindult az autóút mentén, és az egyik híd alatt talált rá az épp alvó Poppóra.

A támadás motivációi a mai napig tisztázatlanok. Eugene barátnője egyenesen vudut emleget, hiszen képtelen elhinni, hogy a férfi képes lett volna ilyen szörnyűségre. "Az ő testét láttam a fényképeken, de biztos vagyok benne, hogy ezt a testet egy idegen lélek irányította" – mondta a Miami Heraldnek a még mindig sokkos állapotban lévő nő, aki azt is hozzátette: Eugene némi marihuánán kívül – amely Floridában orvosi receptre kapható – egyáltalán nem használt drogokat, és az állandó fejfájásaira olykor használt fűmennyiséget is igyekezett a minimumra csökkenteni.