Már csak a fejét nem dobta be a postás sehova annak a kínai diáknak, akit Kanadában ölt meg egy egykori pornószínész. A darabolós gyilkosság után az elkövető Európába szökött, végül Berlinben fogták el egy netcaféban. Épp a róla szóló cikkeket böngészte, de az egyik alkalmazott felismerte őt.

Egy emberi kezet és egy lábat tartalmazó csomagot találtak a kanadai Vancouver városában szerdán - írja a BBC. A hatóságok vizsgálják, a testrészeknek közük lehet-e a volt pornószínész Luka Rocco Magnotta elkövette darabolós gyilkossághoz. A kéz a False Creek Elementary School nevű általános iskolába, a láb a St George's nevű fiúiskolába érkezett. Vancouver rendőrfőnök-helyettese, Warren Lemcke szerint nincs arra utaló jel, hogy a lépés bármely tanár vagy diák ellen irányult volna.

Magnottát hétfőn fogták el Berlinben, a német főváros egyik internet-kávézójában. A 29 éves férfinek kedden már meg is kellett jelennie a német bíróság előtt. A kanadai hatóságok most a papírmunkát intézik, hogy kiadható legyen a gyanúsított, aki közölte: nem fog küzdeni a kiadatás ellen.

A gyanú szerint a férfi ölte meg Montrealban a 33 éves kínai diákot, Csun Lint, majd feldarabolta a holttestet. Ezek után postára adta azokat, és kanadai pártok címére elküldte. Lin hozzátartozói azóta már megérkeztek a kanadai metropoliszba. A Vancouverben talált testrészek könnyen lehetnek a kínai férfié, mivel épp az egyik keze, a lába és a feje hiányzik.

Magáról olvasott, amikor elcsípték

Egyelőre nem tudni, a gyilkosság után mik voltak a tervei Magnottának. A kanadai rendőrség úgy tudja, május 26-án érkezett Párizsba, ahol valóban többen látták őt. Ezután busszal utazhatott tovább Németországba. Ian Lafreniere montréali rendőrfőnök az internetnek hálálkodott, mivel Magnotta képe minden portálon ott virított, így vélhetően a berlini kollégák is gyorsan felismerték őt.

Berlin Neukölln nevű – erősen multikulturális – kerületében fogták el a férfit, aki az említett netcaféban épp a róla szóló cikkeket böngészte. A kávézó egyik alkalmazottja ismerte fel őt. Kadir Anlayisli a felismerés után kirohant az utcára, és lestoppolt egy rendőrségi kisbuszt. Egyből hét rendőr rontott be a kávézóba, és hamar lebuktatták a kamuneveket benyögő, meglepett Magnottát, akit Kanadában gyilkossággal és politikusok megfenyegetésével vádolhatnak majd meg a BBC szerint.