A kilencéves amerikai kislány azt hitte először, hogy darázs csípte meg, de később kiderült, hogy a szállodai ágy matraca tele volt véres injekcióstűkkel, véres kötszerekkel és műanyag zacskókkal. A lány vérét egy éven át vizsgálni fogják, a családja pert fontolgat.

Vérrel borított injekcióstű szúrt meg egy kislányt a washingtoni Aberdeenben található GuestHouse hotelhálózat egyik szállodájában – írja a Daily Mail. Mint kiderült, az ágy matraca, amire a kilencéves Emily Smith leült, tele volt tűzdelve véres tűkkel, és ezek egyike szúrta meg a kislányt.

"Ahogy leültem az ágyra, hirtelen szúró fájdalmat éreztem. Azt hittem először, hogy egy darázs csípett meg. Szóltam édesapámnak, hogy valami megszúrt" – mondta Emily, akinek a szülei az ágyat megvizsgálva több véres tűt is találtak, majd a matracot felhajtva további furcsaságokra bukkantak: többek közt néhány méter, szintén véres kötszerre, illetve műanyag zacskókra.

 

A kislány családja azonnal kért egy másik szobát, amit meg is kaptak, a kijelentkezéskor viszont fizetniük kellett azért a szobáért is, amelyben a baleset történt, és amit végül nem használtak. A család emiatt, és a felelőtlenül kiadott, orvosi hulladékkal teli szoba miatt is pert fontolgat a szálloda ellen, noha a hotel menedzsere, Angel Housden a Daily Mailnek elmondta: nincs felhatalmazása arra, hogy az ehhez hasonló esetekben kompenzálja a kárvallottakat, ráadásul állítása szerint a szobákat – ezen belül az ágyakat is – naponta gondosan takarítják, a munkát pedig egy külön ebből a célből alkalmazott házfelügyelő ellenőrzi.

A szálloda tulajdonosa, Jas Dhaliwal ugyanakkor állítja, hogy a Smith család sztorijából egy szó sem igaz. Szerinte a véres tűket és kötszereket is ők rejtették el az ágyban, hogy ingyen szállhassanak meg a GuestHouse-ban. Állítását azzal támasztotta alá, hogy Emily édesanyja nem akarta, hogy a szálloda hívja ki a rendőrséget. A nő természetesen cáfolta Dhaliwal vádjait: azzal védekezett, hogy neki az volt a legfontosabb, hogy sürgősen kórházba vigye a lányát. A kis Emilynek – aki egyébként egy softballcsapatban játszik, és pont egy mérkőzésre érkezett Aberdeenbe – egy éven át fogják ellenőrizni a vérét, hiszen a véres injekcióstű szúrása által hepatitisszel és AIDS-szel is megfertőződhetett.