A tizennyolc éves fiú vagánykodni akart azzal, hogy ál-fejbelövést produkál az általa megtöltetlennek hitt puskával. A fegyver elsült, a fiú életveszélyes állapotban van. A nyomozók szerint az öngyilkossági kísérlet kizárható.

Videochat közben lőtte fejbe magát egy philadelphiai tinédzser – írja a Daily Mail. A rendőrségi vizsgálat szerint a tizennyolc éves fiút provokálta a beszélgetőpartnere, azt állítva, hogy nincs elég kurázsi benne. A fiú válaszul elővette bátyja puskáját, amiről azt hitte, hogy nincs megtöltve, a fejéhez tartotta, és meghúzta a ravaszt. A súlyos, életveszélyes állapotban lévő tinédzsert a Temple University kórházban ápolják.

"Ebben a korban a gyerekek különösen érzékenyek arra, ha az egójukat, illetve fiúknál a bátorságukat, a férfiasságukat vonják kétségbe, itt pedig vélhetően ez történt" – mondta az ügyet vizsgáló nyomozótiszt, John Gallagher. "Teljességgel kizárható, hogy öngyilkosság történt: az egész csak egy buta baleset, ami egyébként nagyon könnyen előfordulhat, ha óvatlan emberek felelőtlenül bánnak a fegyverekkel" – tette hozzá.

A fiú huszonkét éves bátyja a fegyvert egy hónapja vásárolta egy helyi vadászboltban. A nyomozók most azt is vizsgálják, hogy legálisan tartotta-e otthon a fegyvert a fiatal férfi, aki egyébként a kihallgatáson azt vallotta: ő is abban a tudatban volt, hogy a puska nem volt megtöltve.