Zámbó Árpy volt a zsűrielnöke annak a molett hölgyeknek meghirdetett versenynek, amit pár órával a Szépségkirálynő előtt tartottak meg. A konkurenciával ellentétben itt nem volt fürdőruhás bemutató, de kiderült, hogy a testesebb lányok vágyai egyformák, a Miss Dundi és Dögös 2012 szépségkirálynője is plus-size modell szeretne lenni, akárcsak a Miss Molett első helyezettje.

Egy héttel az első Miss Molett után és pár órával a Szépségkirálynő előtt a budapesti Barrio Latino Caféban megrendezték a Miss Dundi és Dögös rendezvényt. Az esemény háziasszonya meg is jegyezte, hogy ez a nyár bizony a molett hölgyeké, hiszen pár nap leforgása alatt két szépségversenyen is megmérettethetnek. A szombat délutáni rendezvényen mindenesetre már csak a tíz döntőst ismerhettünk meg.

Kisugárzás nélkül nincs győzelem

Biztos, ami biztos alapon egyébként már odaértünk kapunyitásra, és így kezdésig bőven volt időnk áttanulmányozni azt a miriád szórólapot, amit minden vendég megtalálhatott a székén. Hogy mit kínáltak a dundi versenyzőknek és a kedves rokonoknak, ismerősöknek? Íme egy felsorolás a teljesség igénye nélkül: találtunk reklámanyagot étteremtől, edzőteremtől, gyógytornásztól, masszőrtől, szépségszalontól és persze egy olyan butiktól is, ahol extra méretű ruhákat lehet kapni, illetve olyan márkától, amely alakformáló fehérneműket is gyárt. Ekkor derítettük ki azt is, hogy milyen szempontok alapján alakul ki majd a végső sorrend. A zsűri pontozta többek közt az arcot, a táncot, a megjelenést, a kisugárzást és az összképet. Ezzel párhuzamosan hívták fel a figyelmünket arra is, hogy nem véletlenül tűnt fel Zámbó Árpy a tömegben, ő lesz ugyanis a zsűri elnöke. Na ja, Hajdú Péter és Kasza Tibi már foglalt volt ma estére.

Vissza, vissza!

Bár pár baki becsúszott – az első körből például majdnem kimaradt a hármas számú versenyző –, az mindenképpen a Miss Dundi és Dögös mellett szól, hogy aránylag időben kezdődött az esemény, ez néha nagyobb produkcióknál sem sikerül. Összesen három tour volt, először a hétköznapi, vagyis partiruhás kört tudhatták le a versenyzők, amit egy hastáncos bemutató, majd hosszú szünet követett, ugyanis a menyasszonyi ruhás körhöz nem készültek el időben a lányok. A második tour után mindenesetre három slágert is meghallgathattunk Nyári Károly, a Nyári lányok édesapjának előadásban. Az ismert énekes, akinek, mint megtudtuk, új lemeze készült, rutinosan tapsoltatta meg közönséget, igaz, a Csak egy tánc volt című sláger közben kosarat kapott. Sebaj, a vendégsereg hangos vissza, vissza! kiáltásokkal jutalmazta az előadást.

And the winner is...

De erre nem volt idő, jött az estélyiruhás kör, ami az utolsó volt. Nem, itt nem bújtatták fürdőruhába a versenyzőket, mint a konkurens eseményen. Pedig kíváncsiak lettünk volna, hogy a borzasztóan lelkes nézőközönségnek mi a maximális hangereje. Bár így is minden bevonulásnál egy kisebb hangorkánnal kellett megküzdenünk, ugyanis a rokonok és az ismerősök olyan elánnal szurkoltak, mintha nem lenne holnap. Próbáltuk a lelkesedés alapján megsaccolni, hogy ki lesz majd a befutó, de a zsűri ellenállt ennek a nyomásgyakorlásnak, és csak egy igen hangos rajongótáborral rendelkező hölgy jutott be az első három közé, mégpedig Pap Brigitta, aki idén a második udvarhölgy lett. Az első udvarhölgynek Hintya Enikőt szavazták meg, az első Miss Dundi és Dögös szépségversenyt pedig Horváth Bernadett nyerte meg. Koronáját, vagyis tiaráját jövőre majd tovább kell adnia, ugyanis a szervezők remélik, hogy hagyományt teremtenek ezzel a rendezvénnyel.

Bátorság!

Az idei királynő, aki adatlapja szerint 178 centiméter magas és 95 kiló, jelenleg, díszlet-jelmeztervező asszisztens szakon tanul, de reméli, hogy a győzelmének köszönhetően felfigyel majd rá a modellszakma. "Nagyon nagy álmom válna valóra azzal, ha magyar magazinok készítenének velem plus-size-os anyagokat" – nyilatkozta Horváth Bernadett a Velvetnek. "Majdnem eleredtek a könnyeim, amikor meghallottam a nevem, pedig nem nagyon szoktam meghatódni, nem vagyok egy síros fajta. A molett, dundi lányoknak azt üzenem, hogy legyenek egy kicsit bátrabbak, vállalják fel magukat, mert attól, hogy kicsit testesebbek, pár számmal nagyobbak, mint a manökenek, még lehetnek szépek, és akár modellként is befuthatnak" – tette hozzá a 23 éves, zalaegerszegi lány, akinek a szakmából Tara Lynn és Ashley Graham a legnagyobb példaképe.