Mint a berúgott óvodások, úgy viselkedtek az atlantai milliomosok egy helyi golfklubban. Egy ügyvéd kifizette a méregdrága tagdíjat, majd ledöbbenve tapasztalta, hogy az odajáró nagykutyák pucéran golfoznak, a pályára pisálnak, és a seggükkel szedik fel a labdákat.

Mindenféle buja, részeges meztelenkedésre derült fény egy atlantai golfklub kapcsán - írja az esetről a Daily Mail. A klubba az atlantai elit tagjai járnak, és ott gyakran magukból kivetkőzve őrjöngenek és züllenek le alpári szintre. Márpedig nem egy köznépnek fenntartott klubról van szó: a Piedmont Driving Club-ba csak meghívásos alapon, évi 90 ezer dollár (21 millió forint) éves tagdíj ellenében lehet bekerülni.

Egy georgiai ügyvédnek sikerült ez, és amit tapasztalt ott, az egy levél megírására ösztökélte. Az Enron és a Lehman Brothers csődeljárásait is végző John C. Weitnauer ügyvéd privátnak szánta levelét, nem akarta azt nyilvánosságra hozni. Az azonban valahogy a Deadspin nevű blog birtokába került, ami azonnal kiposztolta. Az eset óriási felháborodást váltott ki Georgia állam lakosai körében.

PDC

A fent angolul olvasható eredeti levél nem nevez meg senkit, de két oldalon át részletezi a bakkanáliát, ami a golfpálya gyepén zajlott. Volt olyan játékos, aki teljesen pucéran golfozott, de akadt olyan is, aki egy női alkalmazott szeme láttára pisált a pályára. Az egyik fickó azzal szórakozott a többiek előtt, hogy a farpofáival felemelt a fűből egy golflabdát. Az már alap volt, hogy egymásnak is ütöttek golflabdákat, de az se keltett nagy felzúdulást, hogy egyikőjük egy grillen aludt el.

Egy alkalommal a közelben esküvő és az utána tartott parti volt, a vendégek át is mentek a golfpályára, hogy szóljanak a hangoskodó sznoboknak. Erre elküldték egyiküket, hogy "bassza meg magát", és átmentek zavarni az ünnepséget. A levelét megíró ügyvéd szerint mindez sérti a közerkölcsöt, és a georgiai törvények szerint egyenként mindegyik vétségért büntetést lehetne kiszabni az elkövetőkre. A legnagyobb szankció szerinte az lenne, ha "ezekkel az iszákosokkal szembeállítanánk a feleségeiket és gyerekeiket, így megszégyenítve őket".