A massachusettsi buszsofőr priapizmusban, vagyis hosszan tartó, fájdalmas merevedésben szenvedett, Kétmillióra perelte a kórházat, ahova kezelésre jelentkezett, mert ahelyett, hogy segítettek volna rajta, inkább baseballt néztek a tévében.

Kétmillió dollárra perli a kórházat egy amerikai buszsofőr, mert az orvosok ahelyett, hogy kezelték volna fájdalmas erekcióját, a baseballbajnokság aktuális mérkőzését nézték – írja a Daily Mail. A massachusettsi Daren Scott még 2009-ben szállított egy buszrakomány utast Bostonból New Yorkba, amikor útközben fájdalmas, hosszan tartó merevedés, vagyis priapizmus jelentkezett nála. A betegség számára nem volt új, hiszen korábban is kezelték már ezzel.

Priapizmus, avagy fájdalmas erekció

A priapizmus a hímvessző folyamatos erekciója, amely rendszerint komoly fájdalommal jár, és mindenféle szexuális vágy, vagy ingerlés nélkül következik be. Priapizmusról beszélünk, ha az erekció két órán túl is fennáll, okai pedig többfélék lehetnek: leggyakrabban a kismedencei vénák elzáródása, de okozhatja fertőzés is. A priapizmus azonnali, sürgős orvosi beavatkozást igényel, ellenkező esetben a beteg nemzőképessége és szexuális teljesítménye is kárát láthatja a betegségnek.

A komoly fájdalmak gyötörte sofőr Connecticutig bírta. A városba érve, miután az utasait egy-két órára szélnek eresztette, bejelentkezett a helyi kórházba. Ott először is jól leszúrták, hogy rossz helyen parkol a buszával, majd a fájdalomtól járni is alig tudó férfit a váróterembe vezették, ahol órákig várakoztatták. Scott ekkor vette észre, hogy az összes ügyeletes orvos baseballmeccset néz a tévében, miközben őt senki sem hajlandó ellátni.

A férfit végül az egyik ügyeletes orvos rendelőjébe szólították, ahol az orvos a vizsgálat után megtagadta, hogy beadja azt az injekciót, amivel korábban kezelték a priapizmusát, illetve szakképzett urológust sem  hívott. A férfit ezután befektették az egyik kórterembe, ahol négy órát kellett várnia, hogy egyáltalán ellássák, majd a kezelés is sikertelen volt, és még órákon át feküdt úgy, hogy gyötörte a fájdalom. A férfi tehát kétmillióra perelte a kórházat a fentiek miatt, ám az intézmény sem maradt adós: ők is beperelték Scottot, mivel szerintük eleve későn jelentkezett kezelésre, és úgy vélik, az sem igaz, hogy korábban is kezelték volna a priapizmusát.