Danielle Harkins szerint a gyerekeknek meg kellett szabadulniuk a démonaiktól, ezért rávette őket, hogy vagdossák össze magukat, hogy a szellemek távozhassanak belőlük, majd a sebeket kiégettette velük. A nő szabadlábon védekezhet.

Ördögűzést hajtott végre diákjain múlt szombaton egy amerikai tanárnő – írja a Miami Herald. A harmincöt éves, St. Petersburg-i irodalomtanár, Danielle Harkins hét tinédzsert vett rá a bizarr rituáléra. A fiatalokat egy tűz köré ültette, rávette őket, hogy vagdossák össze magukat, hogy a vágásokon át távozzanak a testükből a démonok, majd a sebeket kiégettette velük, hogy a szellemek ne tudjanak visszatérni.

A rituáléban részt vevő hét fiatal közül egyik sem számolt be a szüleinek a furcsa ördögűzésről. A rendőrség azután kezdett el vizsgálódni, hogy egyikük, egy tizenhat éves fiú, egy SMS-ben mesélt barátjának a szertartásról, utóbbi pedig megmutatta a szüleinek az üzenetet.

A fiatalok kihallgatása után a szertartás részleteire is fény derült. Ezek szerint az egyik diák például egy törött üveggel ejtett sebet a nyakán, majd Harkins a tűzbe tartva felforrósított egy kulcsot, és azt nyomta rá a még vérző sebre. Egy másik fiú a kezén ejtett sebet: a tanárnő először parfümöt locsolt rá, majd meggyújtotta. A fiú másodfokú égési sebeket szenvedett.

Danielle Harkinst a rendőrség letartóztatta, kedden viszont ötvenötezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A nyomozás során kiderült, hogy Harkins nem sokkal korábban vált el a férjétől, akivel egy közös gyermekük is volt, és szomszédai szerint ezután hatalmasodott el rajta a vallási őrület.