A Kelet-Európából érkezetteknek már el is kezdődött az olimpia, ugyanis rendőrségi híradások szerint Londonban már szervezett csoportokban vadásznak a turistákra - írja a Daily Mail. A bűnözők civil ruhás rendőrnek adják ki magukat, és mindenféle indokkal hamis bírságokat osztanak ki a gyanútlan külföldiekre.

Vannak kreatívabbak is köztük, akik titokzatos biztonsági ellenőrzésre hivatkozva elkérik az áldozatok bankkártyáját, és a PIN kódjukat. A naivabbak annak ellenére szolgáltatták ki minden adatukat, a szállásuk címével együtt, hogy a bűnözőkön egyenruha sem volt, de még az angolt is törve beszélték. A csalók eddig leginkább a Trafalgar Square környékén tűntek eddig fel, az az Oxford Circusön, Chelsea-ben és Camdenben is találkoztak velük.

Az egyik kedvenc trükkjük a drogok keresése, aminek során mindent kipakoltatnak a külföldiekkel. A rendőrség tájékoztatása szerint Kelet-Európán kívül Dél-Afrikából jönnek leginkább az elkövetők.
“Olyan embereket keresnek, akiknek nincs arról elképzelésük, hogy néz ki egy rendőr, és milyen munkamódszerei vannak” - figyelmeztetett Nick Downing nyomozó, hozzátéve, hogy különösen azokat szeretik átverni, akik rosszul beszélik az angolt, és hazájukban erősebb a tisztelet a hatóságokkal szemben, ezért nem mernek ellenkezni. “Egy rendőrünk sem fogja soha megnézni, mennyi pénz van valakinél” - tette hozzá Downing.

Bár az olimpiai játékok csak július 27-én kezdődnek, már több, mint ötvenen estek áldozatul a csalóknak. A 2012-es londoni olimpia, amit majd II. Erzsébet nyit meg, 205 nemzetet érint, csak sportolóból 10500-at várnak a városba, úgyhogy valószínűleg nem áll meg ennyinél ez a szám.