Az egyik New York-i középiskola nyugdíjas tanára elismerte: korábban rendszeresen közösült tanítványaival. A lelkészként is dolgozó férfit ennek ellenére nem tudják elítélni, mert bűne már elévült.

Egy nyugalmazott New York-i angoltanár egy, a New York Timesnak adott telefoninterjú során elismerte, hogy évekkel korábban szexuálisan molesztálta fiúdiákjait – írja a Daily Mail. A nyolcvannyolc éves Tek Young Lin a Horace Mann High School tanáraként és iskolai lelkészeként dolgozott nyugdíjba vonulásáig, és saját bevallása szerint legalább három diákjával közösült.

Az idős férfi annak kapcsán adta az interjút, hogy a New York Times korábban lehozott egy cikket az elit gimánziumokban történt szexuális visszaélésektől, amelyben három, már nyugdíjba vonult tanárt, illetve edzőt név szerint is említenek. A Timest ekkor kereste meg a Horace Mann High School néhány volt diákja, akik terhelő vallomást tettek az ottani tanárokra, köztük Linre is.

A Timesnek nyilatkozó diákok egyike elmondta: a férfi nemcsak számos alkalommal közösült vele, de évekig tartott a titkos kapcsolatuk. Egy másikuk visszautasította a tanárt, és ennek semmi következménye nem volt számára, egy harmadik pedig azt mesélte: szexuális kapcsolat nem, de fizikai kontaktus többször létrejött közte és Lin közt.

Michael Lacopót, a Horace Mann High School szintén nyugdíjas egykori igazgatóját megdöbbentették a történtek. Ő úgy emlékszik az indiai származású Linre, mint egy alacsony, törékeny, halk szavú emberre, akinek az angol nyelv volt a szenvedélye, és akit mindenki szeretett. "Ő volt az egyik legkeményebben dolgozó, egyúttal legkedvesebb, legjóságosabb ember a tanári karból" – nyilatkozta Lacopo.

Maga Lin a New York Timesnak elmondta: nem érez lelkifurdalást a történtek miatt. "Akkoriban nem voltak még ilyen egyértelmű határok a tanár-diák viszonyban, mint mostanában. Egyáltalán nem arról van szó, hogy én megerőszakoltam volna ezeket a fiúkat: minden az ő beleegyezésükkel történt, és elhihetik, hogy gyengéd és finom voltam velük" – nyilatkozta az egykori angoltanár. Az amerikai törvények értelmében Tek Young Lin még akkor sem büntethető, ha beismerte tettét, ugyanis ezek a bűnök már elévültek.