Az amerikai Rosebud Gard korábban elhatározta: minden őrültséget kipróbál, amit csak tud. Korábban ült már hőlégballonon, száguldott motorcsónak által vontatott ejtőernyőn, most pedig a tandemugrás volt soron.

Ejtőernyős tandemugrást ajándékozott magának egy idős amerikai hölgy a kilencvenedik születésnapjára – írja a Daily Mail. Rosebud Gard tizenegy évvel ezelőtt egy listát írt azokról a dolgokról, amiket szeretett volna kipróbálni: az ejtőernyős ugrás a legutolsó volt közöttük. A lista ötletét saját bevallása szerint Orson Welles Aranypolgár című filmjéből vette.

"Korábban már ültem hőlégballonon, illetve kipróbáltam a parasailinget is: most az ejtőernyős ugrás volt a soron" – mesélte a KCTV-nek a kilencvenévesen is életvidám hölgy, aki négyezer méter magasból ugrott ki, mégpedig egy kétszemélyes, úgynevezett tandem-ernyővel, egy tapasztalt oktató társaságában.

Az idős hölgynek természetesen az ugrás előtt részt kellett vennie egy ilyenkor szokásos oktatáson. "Sajnos otthon felejtettem a hallókészülékemet, így nem vagyok benne biztos, hogy mindent jól értettem, amit az oktatóm mondott" – viccelődött Gard asszony, akit, miután biztonságosan földet ért, ünneplő rokonai köszöntöttek.