Nem sokat cicózott Lisa Medford, már 19 évesen elkezdte a testét mutogatni Las Vegasban. Állítja, ő volt az első sztriptíztáncosnő a kaszinók városában. Visszautasított egy házassági ajánlatot egy ismert színésztől, majd körbeutazta fél Európát. Ott volt a prágai tavasz leverésénél, el is találta egy golyó.

Lisa Medford 19 évesen került az amerikai kaszinófővárosba, Las Vegasba, ahol – állítása szerint – elsőként meztelenre vetkőzött bárokban. A történelmi tettére büszke, azóta visszavonult sztriptíztáncosnő most 74 éves, és most is Las Vegas szélén él – írja a Daily Mail.

Anno eleve jó környezetből jött: ruhagyáros apja jóban volt a környék egyik nagy maffiózójával, Benjamin Siegellel, azaz Bugsyval. Hamar megszokta így a nehézfiúk közelségét, és arra is rájött idővel, hogy milyen jó dolog mutogatnia a testét. Jött is a felkérés a Riviera kaszinóból, ahol egy meztelen szobrot kellett alakítana Medfordnak.

Csak csillámmal volt teleszórva a teste, a melleit pedig eltakarta. Azt kérték tőle, hogy meg se moccanjon, de ő elvette a kezeit a mellei elől, amitől a közönség teljesen megőrült. A színész Cary Grant bele is zúgott, megkérte a kezét és gyereket akart tőle. A nő napokig sírdogált a döntés súlya alatt, de végül elutasította, mert nem akart gyereket, és meglepő módon azt gyanította Grantről, hogy meleg.

Meglőtték a szocik

Teltek-múltak az évek, Las Vegasból egyre nagyobb lebuj lett, és felvirágzott minden, ami a pucér női testtel volt kapcsolatos. Medford sorra kapta a konkurens bárokat és lányokat a nyakába, úgyhogy fogta magát, és elutazott Európába. Valahogy átjutott a vasfüggönyön is, és állítólag ott volt 1968-ban, amikor a baráti szocialista országok leverték a prágai tavaszt. Sőt, még a karján is megsebesült egy lövéstől - jelentette ki.

Később visszatért az USA-ba, Kaliforniába költözött, és több polgári munka mellett marihuána árusításából is eltartotta magát. Ezután visszakerült Vegasba, ahol call girlöket szállított ki házhoz, majd a sofőrködéssel nem felhagyva átváltott arra, hogy pénzes turistáknak mutogatta a várost. "Nem volt erkölcsöm, de voltak elveim" - foglalta rébuszba a hitvallását. Önéletrajzi könyvét nemrég jelentette meg I Can Hear The Applause: Adult Language...Some Nudity (Hallom a tapsot: Felnőtt nyelv... Egy kis meztelenség) címmel.