Nem tudta felkelteni a transzba esett lányokat a kezdő hipnotizőr

2012.06.27. 09:39
Maxime Nadeau azt hitte, már keni-vágja a hipnózist, de diák alanyai ebből csak az eszméletvesztésig éreztek valamit. A felkeltés nehezen ment, öt óra elteltével Nadeau mestere segítségével sikerült csak visszahozni a zombivá vált lányokat a való világba.

Kezdőként próbált nagyot hipnotizálni a kanadai Maxime Nadeau, aki egy iskola 12-13 éves diákjain végezte el kísérletét. Az amatőr hipnotizőr mutatványa addig jól ment, amíg a tanulókat transzba ejtette, de aztán kisiklott a show. Öt lányt egyszerűen képtelen volt felébreszteni a transzállapotból – írja a Daily Mail.

A Québec állambeli Sherbrooke öt felébreszthetetlen diákja csak nagyon nehezen nyerte vissza az eszméletét. Egyikük öt órán át volt más tudatállapotban. Őt is úgy sikerült visszahozni a passzivitásból, hogy a 20 éves gyakornok felhívta hipnotizőr mentorát, Richard Whitbreadet, aki a helyszínre sietve visszahozta az élők közé a zombivá hipnotizált lányt.

Amikor Whitbread egy órás út után megérkezett, egyes diákokat a padon fekve talált, mások üveges tekintettel meredtek a semmibe, "és senki sem volt otthon". Ő azért könnyebben felébresztette a lányokat. Végül az elszúrt hipnózis után 13 diák panaszkodott fejfájásra vagy hányingerre.

A megszólaltatott mazsolák elmondták, testen kívüli élményben volt részük. Nadeau maga pedig nem volt ideges, elmondása szerint számított rá, hogy előbb-utóbb kijönnek a transzból áldozatai. Később azonban az iskola igazgatója kiderítette, hogy a hipnózist nem igazán ajánlják 14 év alattiaknak, ezért kiadott egy unalmas közleményt arról, hogy a történtek bizonyos kérdéseket vetnek fel, amiket még vizsgál az iskola.