Donnell Norman egy marylandi raktáráruházban dolgozott, és cigiszünet ürügyén csempészte ki a szajrét a kocsijába. Annyira pofátlanul dolgozott, hogy még harminchat fokos hőségben is képes volt zsebekkel gazdagon televarrt nagykabátot viselni emiatt.

Letartóztatták Amerika legarcátlanabb tolvaját – írja a Gawker. A férfi nagyjából hatvanezer dollárnyi, vagyis majdnem 14 millió forint értékű árut csempészett ki a ruhákat és ékszereket árusító Nordstrom cég egyik marylandi raktáráruházából. Az ellopott szajrét később a saját lakásában árulta.

Donnell Norman módszere félelmetesen egyszerű, ugyanakkor a végletekig pofátlan volt. A hidegvérű férfi a munkatársai közvetlen közelében dolgozva egyszerűen felbontotta az árut tartalmazó  dobozokat, és noha nem dohányzott, napi tizenöt-húsz alkalommal kérezkedett ki cigiszünetre hivatkozva. Ekkor csempészte ki a kocsijába a lopott szajrét, mégpedig egy zsebekkel gazdagon televarrt télikabátban, amit akkor sem vetett le magáról, amikor harminchat fokos meleg volt a városban.

Norman a lopott áru egy részét ismerőseinek értékesítette – a bolti árnál körülbelül hetven százalékkal olcsóbban – a többit pedig, mintha legálisan vásárolta volna, egyszerűen visszavitte az áruházba, mondván: meggondolta magát, mégsincs szüksége az adott dologra, és kéri vissza a pénzét. Norman jelenleg előzetes letartóztatásban van: ha bűnösnek találják, akár tizenöt évet is kaphat.