A ritka és különösen agresszív rákban szenvedő, hétéves skót kislányt, Olivia Downie-t Mexikóban próbálták meggyógyítani, de sikertelenül. A szülei hazarepültek vele Skóciába, hogy a családja körében haljon meg: a repülőútra jótékony adományozók adták össze a pénzt.

Sikertelen mexikói kezelés után szerdán hazatért meghalni a gyógyíthatatlanul beteg skót kislány – írja a Daily Mail. A hétéves Olivia Downie-t a rák egy ritka és különösen agresszív formájával, neuroblasztómával diagnosztizálták még 2009-ben, és a mexikói kezelés a család utolsó reménye volt, hogy kislányuk meggyógyuljon.

A kúra azonban sikertelen volt, és a kis Olivia állapota tragikusan súlyosbodott Mexikóban. A család a JustGiving weboldal segítségével gyűjtötte össze a hazaútra valót, mert a kislány annyira rosszul volt, hogy egyszerű charterjáraton nem élte volna az utat: szüleinek egy speciális, életmentő felszereléssel ellátott mentőrepülőgépet kellett bérelnie az útra. Az adományokból 150 000 font, vagyis csaknem ötvennégy millió forint jött össze.

Olivia szülei közleményben mondtak köszönetet az adományozóknak. "Tudjuk, hogy el fogjuk veszíteni a lányunkat. Még szörnyűbb lett volna, ha Mexikóban éri a halál: így legalább az egész családja elbúcsúzhat tőle" – mondta Olivia édesanyja, Lauren, aki azt is kifejtette: szeretné, hogy a kislány utolsó napjai nyugodtan teljenek, ezért közleményben kérte a brit média munkatársait, hogy ne háborgassák őket.