Floridában egyelőre legális orális szexet folytatni állatokkal – írja a Gawker hírportál. A tavaly októberben meghozott állatvédelmi törvény, amely többek közt tiltja az állatokkal való közösülést, ugyanis nem tér ki az orális szex témakörére, így az ennek értelmében egyelőre nem büntetendő cselekmény.

A dolog egy gyermekpornográfiával vádolt férfi, Eric Antunes bírósági tárgyalása során pattant ki. Antunest még májusban tartóztatták le, mivel a rendőrök fülest kaptak arról, hogy gyermekpornót tárol a számítógépén. A férfi mobiltelefonján azonban egy olyan felvételt is találtak, amely őt magát ábrázolja, miközben a kutyájával közösül orálisan. A törvény hiányosságára ekkor derült fény, ugyanis Attunest mindössze többrendbeli gyermekpornó-birtoklás miatt tudták csak felelősségre vonni.

"Természetesen meg fogjuk szüntetni ezt a joghézagot" – nyilatkozta az ügy kapcsán Rick Chaboudy, a Suncoast Animal League állatvédő-szervezet képviselője. "Valószínűleg az állatokkal való közösülés ezen formája azért nem került bele a törvénybe, mert a jogászok egyszerűen elképzelhetetlennek tartották, de vélelmezem, korábban ugyanilyen elképzelhetetlennek tűnt a gyermekpornó is" – tette hozzá. Attunest mindenesetre visszamenőleges hatállyal nem ítélhetik el, így a férfi csak a gyermekpornó miatt kap majd büntetést.