Rose Jones több mint 46 millió forintnyi fontot kapott az államtól, mivel a hivatalos papírok szerint a járással is problémái voltak. Ehhez képest búvárkodott, síelt és szeretőt is tartott Németországban.

Sokan visszaéltek már segélyekkel a történelemben, azonban csak a legnagyobb spílereknek jön az össze, mint az angol Rose Jonesnak, aki arra hivatkozva kapott 135000 fontot, azaz több, mint 46 millió forintot az államtól, hogy a korábbi stroke-ja következtében gerincbántalmai vannak, alig tud járni, és legtöbb idejét az ágyban tölti – írja a Daily Mail.

Jones igazolása alapján az 53 éves nő fájdalomcsillapítókon él, képtelen lépcsőt mászni, de még egy székre is képtelen leülni, arról nem is beszélve, hogy egy üveg bor kinyitása is gondokat okoz neki. Az egykor ejtőernyős férje sem állt elvileg túl jól, küszködött kutyakozmetikai cégével, és neki is szüksége lett vonla az adójóváírásra, hogy kifizesse a számlákat.

Ezért is lepődtek meg jópáran, amikor kiderült, hogy a látványos anyagi és egészségügyi problémákkal küszködő nőnek olyannyira nincs semmi baja, hogy már a fél világot körbejárta férjével, akivel olyan egészséget kifejezetten igénylő elfoglaltságokkal töltötték szabadidejüket, mint a búvárkodás vagy a síelés. A ramsgate-i lakosok jártak Mexikóban, Indonéziában, a Maldív-szigeteken, Jamaicában, Bulgáriában, Spanyolországban, Kanadában és Romániában is, mindezt képekkel is jól dokumentálva.

A jó ízlésről és a megfontolt költekezésről tanúskodik, hogy egy motort is tartottak az időre, amikor otthon voltak, aminek személyre szabott rendszámtábláján a B1G REG állt. A férj és feleség most szétment, miután a férj állítása szerint felesége titokban ment el búvárkodni Panamába és Egyiptomba is, mivel összejött az oktatójával, akivel jelenleg Németországban laknak. Amikor kiderült a csalás, Jones azt állította, a férje kényszerítette bele az egészbe, mert ő akarta fenntartani álmai életformáját. A párt jelenleg a hatóságok félrevezetésével, okirathamisítással és hamis információkkal való pénzszerzéssel vádolják.