Összeesett és meghalt ítélethirdetés után az amerikai gyújtogató

2012.07.02. 19:37
Michael Marin a saját házát gyújtotta fel még 2009-ben, hogy bezsebelhesse a biztosítási pénzt. A tárgyalásán bűnösnek találták, ám az ítélethirdetés után összeesett és nem sokkal később meghalt. A videófelvételen úgy tűnik, mintha valamilyen tablettát venne szájába.

Összeesett, és nem sokkal később a kórházba szállítás után meghalt egy férfi a saját bírósági tárgyalásán az arizonai Phoenixben, miután az esküdtszék szándékos gyújtogatás miatt bűnösnek találta – írja a Daily Mail. Az esetről felvétel is készült, amelyen látszik, hogy az ötvenhárom éves Michael Marin az ítéletet meghallva a kezébe temeti az arcát, majd mintha valamit a szájába venne, amit aztán egy korty vízzel öblít le. Néhány másodperccel klésőbb fuldokolni és hörögni kezd.

A négygyermekes férfit azonnal kórházba szállították, ám az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség elrendelte a boncolást, illetve a toxikológiai vizsgálatot, hogy megbizonyosodjanak arról: található-e méreg Marin testében. Annak a vizespalacknak a tartalmát, amiből a férfi közvetlenül rosszulléte előtt ivott, szintén megvizsgálják.

Az egykori Wall Street-bróker Michael Marin még 2009-ben gyújtotta fel saját házát, miután elvesztette vagyonát, és a biztosítási pénzből szeretett volna új életet kezdeni. Később, a kihallgatás során elismerte tettét, és azt is elmondta, hogy a tengerparti ház felgyújtása után búvárruhában, kötélen ereszkedett le a vízbe, és úgy menekült meg. Ugyan a tűz során senki nem sérült meg, a tárgyalás előtt az ügyészek tizenhat éves börtönbüntetést kértek a férfinak.