Kane Gorny szó szerint könyörgött valami innivalóért az ápolóknak, de azok megtagadták kérését. Később rendőröket hívott, hogy csináljanak valamit, de azokat be sem engedték hozzá. Szervezete annyira kiszáradt, hogy a következő nap elhunyt.

Szó szerint szomjan halt egy angol férfi a kórházban – írja a Sun. A huszonkét éves Kane Gornynek, aki egy csípőkorrekciós műtétre feküdt be a londoni St. George's kórházba, az ápolók elfelejtették bekötni a testének folyadékszintjét biztosító infúziót. A férfi így annyira kiszáradt, hogy életét már nem tudták megmenteni.

A férfi teljesen összetört édesanyjának beszámolója szerint Gorny már a műtét után erős szomjúsággal ébredt, az ápolók azonban megtagadták, hogy inni adjanak neki, mondván ebben az állapotban ez veszélyes lenne. A férfi a hiábavaló könyörgés után először az édesanyját, majd a rendőrséget hívta, hogy csináljanak valamit: a rendőrök ki is jöttek, ám a kórház személyzete nem engedte be őket a beteghez.

Gorny ezután nyugtatót kapott és a kórház egyik félreeső kórtermében helyezték el, méghozzá úgy, hogy a műtét utánra előírt gyógyszereit sem adták be neki. Másnap reggel az édesanyja eszméletlenül találta, amikor látogatóba ment hozzá, de a személyzet még mindig állította: a férfi állapota kielégítő. A kétségbeesett nő a kórház egyik főorvosát hívta, hogy vizsgálja meg a fiát, de Gorny egy órával később elhunyt. Halála okaként kiszáradást állapítottak meg: még kérdéses, hogy indul-e rendőrségi vizsgálat a kórház ellen.