Jeff Ragsdale-t tavaly dobta a barátnője, annyira rossz passzban volt utána, hogy az öngyilkosságon gondolkozott. Aztán végül inkább úgy döntött, kiplakátolja a számát New Yorkban, hogy hívja fel, aki egy magányos férfival szeretne beszélgetni. Mára több mint hetvenezren hívták már, élményeiből könyvet írt.

“Ha bárki szeretne beszélni bármiről, akkor hívjon fel! (347) 469-3173, Jeff, egy magányos fickó” - ezzel az üzenettel ragasztotta tele New Yorkot durva szakítása után az elkeseredett Jeff Ragsdale.

A férfi annyira maga alatt volt a szakítás után, hogy az öngyilkosság is megfordult a fejében, aztán egyik nap beugrott neki, mi lenne, ha kirakná mindenhova, hogy szívesen beszélgetne emberekkel - írja a Daily Mail.

“Azt hiszem, New Yorkban nagyon magányos tud lenni az ember. Nehéz emberekkel találkozni. Elszigeteltnek és magányosnak éreztem magam. Csak mászkáltam, és gondolkoztam, hogyan beszélgethetnék emberekkel. Az első reakcióm az volt, hogy “wow”, aztán olyan lett, mint egy gyóntatókönyv. Voltam már párkapcsolati tanácsadó, szexterapeuta, elítéltekkel is beszélgettem. Megtanultam, hogy az emberek törődnek egymással” - mesélte a BBC-nek az egyébként stand up komikus férfi.

Az akciója óriási siker lett. “A New York-iak azonnal elkezdtek hívni, egy hét után pedig teljesen elterjedt, és a világ legkülönfélébb pontjairól hívtak fel” - emlékezett vissza. Az első nap száz hívást és sms-t kapott, egy hét után járt nagyjából ezernél, mostanra pedig már több mint hetvenezer hívója volt.

Sokan azért hívták, hogy elmondják neki, nincs egyedül, mások tanácsokat adtak neki, megint mások kiöntötték neki a lelküket, voltak, akik tanácsot kértek tőle. Ráadásul a legkülönfélébb emberek, Ragsdale elmondása szerint a hívók 40 %-a New York-i, és a raboktól kezdve a Wall Street-i brókerekig mindenféle emberrel beszélgetett már.

Néhány hívás

"Egyszer egy apróhirdetés hatására elmentem vacsorázni egy vadidegen emberrel, mert azt íra, hogy születésnapja van, és senkivel sem tudja megünnepelni" – Betsy.

"Én nem vagyok túl jól... Az irodai asztalomtól hívok idegeneket, akik kiplakátolják a számukat. A gazdaság nagyon rossz irányba halad, és itt vannak az Occupy Wall Street-tüntetők, akik miatt fogságban vagyunk az épületünkben. Ostromhelyzet van" – egy Goldman Sachs-bróker.

"A játékboltban elaludtam egy nagy kupac plüssállaton" – Erica.

"A barátnőmmel a Houston Streeten lakunk. Mit gondolsz, ebben a mostani ingatlanpiaci helyzetben van értelme közös lakást venni?" – Bret.

"Kirúgtak az iskolából, nagyon rosszul érzem magam miatta" – Danielle, Long Island.

"Hét évig börtönben voltam. Autólopás és drogügyek miatt. Négyszer ítéltek el életemben. Tízévesen kezdtem lopni a túlélésért" – Arnie, 42, Brooklyn.

"Láttam Adam Sandlert a boltban. Szomorúnak tűnt" – Jermaine.

Annyira megérintették a történetek, amiket hallott, hogy úgy döntött, könyvet ír a telefonhívásokból, sms-ekből, hangposta üzenetekből. Két társszerzője volt a könyvnél, akikkel jegyzetelték a hívásokat, sms-eket, végül idén márciusban jelent meg a könyve.

Azt mondja, még ma is tartja a kapcsolatot néhány emberrel, körülbelül hússzal, akiket a kiplakátolt száma segítségével ismert meg, velük rendszeresen beszél, akár naponta is.