A meg nem nevezett 17 éves fiú legalább két éve irányít több embert, akik amerikai középiskolákban árulnak füvet. 600 tőnyi marihuánát talált nála a rendőrség.

Valószínűleg kissé át kell variálni a nyári szünetre vonatkozó terveit annak a 17 éves középiskolásnak, aki iskolatársainak árulta az otthon növesztett marihuánáját – írja a Huffington Post. A meg nem nevezett srác havonta 20 000 dollárt kasszírozott ezzel, ráadásul még arra is figyelt, hogy ne az iskolában áruljon, mert ott túl kockázatos.

A rendőrség szerint ő volt a feje egy szervezett droghálózatnak, ami két középiskolát fedett le. Ennek megfelelően nem kevés cuccot találtak nála: a profi körülmények közt termesztett 600 tőnyi növénynek nagyjából hárommillió dollár, azaz nagyjából 680 millió forint az utcai értéke. Az ifjú maffiavezérnél ennek csak a töredéke volt elrejtve otthon, 6000 dollárt találtak a fürdőszobájában.

A középiskolás a gyanú szerint már legalább 15 éve oszt drogokat, és legalább hat ember munkáját szervezi, ráadásul az őt ismerők elmondása szerint inkább emlékeztetett valakire, aki a templomban vesz részt egy fiataloknak szóló programon, mint egy drogdílerre.

A fiatal bűnözőnek valószínűleg nem csak a nyara megy tönkre: a rendőrség a sok fiatalkorú érintett miatt kiemelten foglalkozik az üggyel, egy felnőtt ember ezért 20 és 58 év közötti börtönbüntetésre számíthatna.