Holly Van Voast, ha teheti, akkor protestál valami ellen, és ha protestál, akkor leveszi a felsőjét. Ő is azok közé tartozik, akik meztelenségükkel tiltakoznak. Legutóbbi akciója a csöcsös étteremlánc, a Hooters egyik egysége előtt nem tüntetés volt, de már megint egy mentőautóban kötött ki, és mehetett elmeorvosi vizsgálatra, pedig teljesen legális, amit csinál.

Holly Van Voastot sokadszor is bevitte egy New York-i mentő szokatlan akciója után. A fotózással és tiltakozással foglalkozó nő félmeztelenül ácsorgott a csöcsös étteremlánc, a Hooters egyik egysége előtt, amikor kihívták rá a rendőröket és a mentőket.

Ezúttal elmeorvosi kivizsgálásra ment, mert azt hitték, bolond, pedig teljesen legális, amit csinál. Végül el is engedték. “Megjelentek a rendőrök, és azt mondták, kaptak egy pár hívást, de azt nem mondták, hogy a Hooters hívta volna őket, pedig általában megemlítik, ha az az üzlet panaszkodik, ami előtt állok. Van már benne tapasztalatom. De nem vagyok benne biztos, hogy a Hooters részéről panaszkodtak-e. A rendőrök mindig a környéken lévő gyerekekre hivatkoznak, úgyhogy valószínűleg ez zavarta az embereket, mert a gyerekek gyakran mászkálnak a járdákon, ahol megláthatnak” - mondta az incidens után Van Voast a Gothamistnek.

A nőt megbilincselve kórházba szállították, majd három óra és az elmeorvosi kivizsgálás után hazaengedték. “A legtöbbször egy mentőautóban kötök ki. Aztán kiderül, hogy tudok értelmesen beszélni, és elengednek. De senki sem mondja a 911-et hívó embereknek, hogy igazából teljesen legális, amit csinálok. Sokkal egyszerűbb a félmeztelen nőt hibáztatni azért, hogy vesztegeti a többiek idejét” - magyarázta a nő.

A mostani akciója kivételesen nem tüntetés volt, hanem azt ünnepelte, hogy húsz évvel ezelőtt, július 12-én hozta meg New York állam azt a rendelkezést, hogy a városban legális toplessnek lenni. Ebből az alkalomból augusztus 21-én Topless Napot szoktak tartani, de Van Voast a bírósági végzés kihirdetésének konkrét napján szeretett volna idén ünnepelni.

“Csak jól akartam érezni magam, enni néhány csirkeszárnyat, és megünnepelni egy számomra fontos napot, nem a Hooters ellen akartam tüntetni. Gondoltam, ez viccesebb, mint a városházára menni valami szokásos demonstrációra” - mondta.

Holly Van Voast életében nem ez az első eset, hogy összetűzésbe kerül a törvénnyel, még akkor is, ha igazából teljesen legális dolgot csinál éppen. Sőt, az élete erről szól, hogy félmeztelenül mászkál, és problémákba keveredik emiatt . Legutóbb akkor keveredett balhéba, amikor bíróságra ment félmeztelenül, és azt nehezen viselték a bíróságon jelenlévők.

Önmeghatározása szerint nem a pucérkodásért tüntető aktivista ő, hanem egy élő emberi logó, aminek ugyanúgy része a leragasztott mellbimbója, mint a rajzolt bajsza. Amennyiben viszont túl jól sikerül magát termékként befuttatnia, vigyáznia kell, mert a nyilvános meztelenség csak addig legális New Yorkban, amíg nem így reklámoznak valamit. Vagyis, amint hivatalosan is saját magát kezdi reklámozni Van Voast, kénytelen lesz felöltözni, ha nem akar büntetést.