Egy 48 éves asszonyt támadtak és erőszakoltak meg a nyugat-londoni Ruislip utcáin, miután az éjszaka közepén, alvajárás közben kisétált egy barátja lakásából. Jelenleg is folyamatban van a környéken található biztonsági kamerák felvételeinek ellenőrzése, és több, a környéken regisztrált erőszaktevőt is lenyomoznak.

Megerőszakoltak egy brit nőt azt követően, hogy az éjszaka közepén, alvajárás közben kisétált egy barátja lakásából – írta a Dailymail. Az áldozat egy baráti vacsorát követően ment ki a házból álmában mindössze egy hálóingben. A 48 éves asszonyt így támadták meg a nyugat-londoni Ruislip utcáin  –  áll a rendőrségi jelentésben.

Az asszony elmondta a különleges esetekkel foglalkozó nyomozóknak, hogy leszólították, majd megerőszakolták, miután úgy döntött, hogy az éjszakát egy barátjánál tölti a vacsora után. A lap értesülése szerint a bébiszitterként dolgozó nő alvászavarban szenved, és éjszakánként előfordul, hogy alvajár.

Egy forrás arról számolt be, hogy a nő éjfél körül lefeküdt, de úgy tűnik, elhagyta a házat, mielőtt megtámadták volna. A férfi ezzel kapcsolatban ezt mondta a London Evening Standard-nek: "Ő szomnabulizmusban (alvászavar, alvajárás) szenved, és olykor az éjszaka közepén alvajár. Egy barátja házában tartózkodott, majd kisétált a házból és Ruislip utcáin sétált, anélkül, hogy tudatában lett volna annak, mit csinál és hol van."

A Scotland Yard Zafír egységének nyomozói vizsgálják az ügyet, és több, a környéken regisztrált erőszaktevőt is lenyomoznak a tettes előkerítése érdekében. DNS-minták és más bizonyítékok segítségével próbálják meg szűkíteni a kört a szóba jöhető elkövetőkről, akikről külön adatbázist tartanak fenn. Jelenleg is folyamatban van a környéken található biztonsági kamerái felvételeinek ellenőrzése, amiktől újabb bizonyítékokat remélnek a nyomozók.

A nővel azóta több nemi erőszakkal foglalkozó specialista és nyomozó is elbeszélgetett. A rendőrség megerősítette, hogy "állítólagos nemi erőszak" ügyében nyomoznak, s folyamatban van a törvényszéki nyomozás is. "Jelenleg nem áll módunkban több információt megosztani a médiával, leginkább a lehetséges áldozat védelme érdekében, különös tekintettel arra, hogy az állítólagos nemi erőszak milyen körülmények között történt. Ezekre való tekintettel azt sem tartjuk kizártnak, hogy valójában nem történt erőszak. Minden olyan információt megosztunk, ami nem veszélyezteti a lehetséges áldozat identitását"  – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a szóvivő.

2001-ben egy főbérlőt hasonló eset kapcsán hét év börtönbüntetésre ítéltek, miután kiderült, hogy megerőszakolta tizenéves, szintén alvajáró albérlőjét. Az iráni származású, az eset idején 38 éves Muslim Abbas Dadgarnejad 19 éves dán albérlője állapotát használta ki. A lány az eset során alvajárt, s abban a hiszemben ment be a főbérlő szobájába, hogy a vőlegénye mellé fekszik be az ágyba, azonban reggel megdöbbenten és rémülten ébredt fel a háziúr mellett.