Edflar Mendes, önjelölt művész a lakására csalta Beata Lipska pincérnőt, hogy lerajzolhassa őt. Azt mondta neki, a Titanicos jelenetet szeretné rekonstruálni, ahogy DiCaprio lerajzolja Kate Winsletet. A rajz elkészülte után Mendes bedühödött, és foglyul akarta ejteni lakásábán a nőt.

Edflar Mendes, egy önjelölt brit művész foglyul ejtett egy pincérnőt hálószobájában, miután lakására csalta azzal a szándékkal, hogy reprodukálja a híres jelenetet a Titanicból, mikor DiCaprio lerajzolja a meztelen Kate Winsletet – írja a Daily Mail. Mendes a múzsájának nevezte a nőt, majd megfenyegette, hogy örökre fogva tartja őt magának, hogy élete végéig csak őt rajzolhassa. A kissé őrült művész és a pincérnő ugyanazon a szórakozóhelyen dolgoztak, a dél-londoni Clapham egyik éjszakai klubjában. A bizarr jelenetre az egyik közös műszak után került sor. A 29 éves Lipska azt állítja, a férfi azt ígérte, csak egy rajzot készít róla, mint a Titanicban, amiben DiCaprio egy szintén elszegényedett művészt alakít. Miután Mendes befejezte a művet, először meg sem akarta azt mutatni a nőnek, mérgében  inkább az ágyra lökte – mondta az esküdtszék. Ekkor kiabálta a pincérnőnek, hogy ő a múzsája és nem engedi, hogy bárki más láthassa őt.

Derek Barry védőügyvéd szerint szó sem volt a Titanicos jelenet rekonstruálásáról. Lipska azonban határozottan állítja, hogy Mendes direkt erre kérte, és többször is megemlítette a filmbéli jelenetet. “Meggyőzött, hogy menjek fel hozzá, mert érdekelte a véleményem a munkájáról. Mivel volt még időm a busz indulása előtt, és a lakása pont a buszmegálló mellett volt, gondoltam, felugorhatok pár percre. Szerette volna megmutatni a munkáit. Nem volt tolakodó, barátságos és kedves volt velem. Felajánlotta, hogy csinál rólam egy gyors skiccet, majd megkért, hogy feküdjek az ágyra, mert úgy könnyebben tud dolgozni, de nem pózoltam” – mondta a pincérnő.

Mendes elégedetlen volt az elkészült vázlattal, és nem akarta megmutatni azt, a nő kitépte a rajzot a kezéből, és a művész ezért lökte az ágyra a sértettet. “Rám ült az ágyon, lefogta a karom, és azt mondta, soha többé nem engedi másoknak, hogy lássanak engem. Az életemért küzdöttem” – panaszolta a rémült nő, akinek végül sikerült a férfit ellöknie magától, kimenekült a lakásból és azonnal értesítette a rendőrséget. Az egyetlen tanú az ügyben egy szomszéd, aki csak hangos veszekedést hallott. Mendes természetesen mindent tagad.