Elmélyülten telefonálni, sms-t írni miközben az ember a közlekedésben vesz részt, igazán veszélyes lehet. Könnyen lehet a dologból súlyos baleset, de a most már szinte minden közterületen ott lévő biztonsági kameráknak köszönhetően, egészen vicces videó is.

Igazi veszélyforrás a közlekedésben a mobiltelefonálás, vagy az sms-írás. Annyira, hogy súlyos vonatbalesetet is okozott már valószínűleg, ahogy több autóbalesetnél is az állt a háttérben, hogy a sofőr a mobilját babrálta. De nemcsak kocsiban, gyalogosan is veszélyt jelenthet, olyannyira, hogy New Jersey-ben már büntetik, ha valaki nem áll meg sms-írás közben.

Persze, a legtöbben nem állnak meg, viszont biztonsági kamerák szinte mindenhol vannak már, ezekből született is pár ijesztő, de vicces videó. Legutóbb például a napokban sétált egy ember a sínek közé Philadelphia környékén egy állomáson. Egészen pontosan esett, méghozzá fejjel előre a peronról, mert túl elmélyülten telefonált. Szerencsére, nem lett komolyabb baja, és a vonat sem jött.

Megdöbbentő lehet, de ez a sínekre esés tűnik a legtipikusabb mobilozós balesetnek a biztonsági kamerás felvételek alapján. Alig tíz nappal a philadelphiai eset előtt Melbourne környékén történt hasonló, akkor viszont nem este, hanem napközben. Ráadásul ez a férfi tisztában is volt azzal, hogy a peronon van, mert telefonálás közben még szórakozott is egy kicsit, hogy kihajolt a peron szélén. Aztán megcsúszott a lába.

Klasszikus, kandikamerás műsorokba illő jelenet volt az, ami idén áprilisban terjedt el Kínából, amin egy a telefonjába merülő nő egy gödörbe zuhant. Mentségére legyen mondva, hogy a gödör be volt fedve, és nem volt kitáblázva az utca, hogy vigyázat, itt lyukas a beton.

Szintén áprilisban készült az a felvétel is, amiben több a szürreális elem, mint a valóságos. Egy tévéstáb filmezte, hogy egy kaliforniai kisvárosban egy medve mászkál szabadon, az emberek el is menekültek a környékről. Kivéve egy férfit, aki a telefonját bújta, és ezért nem vette észre, hogy egy helikopter köröz felette. Aztán egyszercsak a medvével szemben találta magát, majd jött a gyors menekülés.

Az egyik legelső, de biztos, hogy legismertebb videó a témában egy tavalyi, amin egy brit bevásárlóközpontban olyan koncentráltan írt smst egy nő, hogy simán belesétált egy szökőkút medencéjébe. A felvétel nagyon népszerű lett, a nővel utána a híradókban is interjúztak. Azt mondta, semmi sürgős megválaszolandója nem volt, csak simán válaszolni akart egy barátjának, akitől üzenetet kapott.