Egy brit anya összeesett, majd meg is halt percekkel azután, hogy egy óriási körhintára ült. A vidámparkban a rendőrség semmi gyanús körülményt nem talált, bár ugyanitt már évekkel ezelőtt is voltak problémák – akkor a hullámvasúttal.

Carla Knight pár perccel azután halt meg, hogy egy óriási inga-szerű körhintára ült, ami több, mint 20 méter magasba repíti az embert – írja a Daily Mail. A látogatók kedvét azzal a szöveggel próbálták meghozni a hintához, hogy azon megtapasztalhatják, milyen egy vihar közepe. A 42 éves édesanya a hintán szívrohamot kapott, és az elősegély ellenére már a helyszínen meghalt. Egy szolgálaton kívüli mentős és egy orvos próbálta őt nagy erőfeszítésekkel újraéleszteni. A Tamworthben található Drayton Manor vidámpark óriási inga-hintája órákig le volt zárva a baleset után. “Megállították a hintát, leemelték róla, majd a földre fektették. Láttam, ahogy az orvosok próbálják újraéleszteni, de szerintem már nem tehettek sokat érte. Rettenetes látvány volt” – mondta a 17 éves Lissy Goodyear, aki szemtanúja volt az esetnek.

A kétgyermekes Knight Barwellben lakott, és tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekkel foglalkozott egy leicestershire-i iskolában. A vidámparkba is egyik tanítványát kísérte el. “Nem volt vele egyik családtagja sem, mikor meghalt, de azt csinálta, amiben a legjobb volt, és amit a leginkább élvezett – a munkájával foglalkozott. Kérem tartsák tiszteletben a gyászunkat” – nyilatkozta a Daily Mailnak a nő 17 éves fia. 14 éves lánya egy rövid Facebook poszttal búcsozott édesanyjától: “Nyugodj békében anyu. Szeretlek!” A nő szomszédjait sokkolta a hír, akik kedves, figyelmes nőnek és szerető anyának tartották őt. A staffordshire-i rendőrség az eset után, pénteken későn este érkezett a vidámparkba, de semmilyen gyanús körülményt nem találtak. 2010 októberében ugyanebben a vidámparkban történt már egy incidens, szerencsére az nem volt halálos kimenetelű. Akkor az egyik hullámvasút adta fel a szolgálatot, és az órákra rajta ragadt embereket kellett kimenteni róla. Ebben a vidámparkban található Európa egyetlen olyan hullámvasútja is, amin nem ülni, hanem állni kell.