A britek kedvence, Victoria Pendleton csak egy aranyat és egy ezüstöt vihetett haza utolsó olimpiájáról, de nem kell félteni, így is milliókat kaszálhat. Már felkérték samponlánynak, és a TV-ben is táncolhat majd a többi celebbel. Riválisával viszont továbbra sem békült ki.

Victoria Pendleton pályakerékpáros, a sportolók koronázatlan divatkirálynője eddigi két aranya mellé most egy ezüstöt is nyert egyéni sprintben. Legnagyobb riválisát, az ausztrál Anna Mearest nem sikerült legyőznie, így tovább folytatódhat közöttük a harc, de már csak pályán kívül, ugyanis Pendleton ezután visszavonul – írja a Daily Mail. Óriási megdöbbentést váltott ki, hogy Victoria Pendletont a futamok egyikéből kizárták a bírák, amiért a cél előtt hozzáért egyik versenytársához. A következő futamban pedig még 28 éves ausztrál ellenfele is legyőzte őt. Mindezek ellenére nem kell sajnálni Pendletont, ugyanis szakemberek szerint legalább 1 millió fontot (350 millió Ft) is kaszálhat évente divat-, smink- és életmód kampányokkal.

Nem elég, hogy a helyszínen 6000 ember kísérte figyelemmel a versenyt, a tévék előtt is rengetegen drukkoltak. Még a királyi család tagjai, Vilmos és Harry herceg is azért izgult, hogy Pendleton aranyat vihessen haza, hisz 2008 óta ő a női kerékpársport királynője. A brit szurkolók a verseny után a második hely ellenére is a Victoria nevet skandálták a velodromban, Pendleton meg búcsút intett rajongóinak. A pályakerékpáros a héten megragadta az alkalmat, hogy nyilvánosan elmondja véleményét ausztrál riválisáról, Mearesről, akit Pekingben viszont sikerült legyőznie: “Nem vagyunk a legjobb barátnők, és nem is nagyon tervezek barátkozni vele. De természetesen nem egy rossz ember ő. Nagyon eltökélt, nagyon ausztrál...” Bár csalódott, amiért megverték, mégis örömkönnyek közt tört ki, miután leszállt a bicikliről. Most, hogy visszavonul, már tervezi a jövőre tartandó esküvőjét vőlegényével, de a teljes közéletből való visszavonulást így sem ússza meg. Ő lesz a Pantene arca a sampon-márka következő kampányában, egy táncos tévé-műsorba is felkérték már szerepelni, apja pedig belengette, hogy Victoria Pendleton a későbbiekben a televízióban építené tovább karrierjét.