Megőrültek az oroszok, az új mániájuk az, hogy tornyok tetején egyensúlyoznak, gyúrnak vagy leugranak onnan. A legújabb gyöngyszem annak a nagymellű nőnek a fejkamerás videója, aki egy magasház kinyúló gerendáin flangál.

Elég kemény hóbort terjedt el az oroszoknál: elkezdtek a fiatalok toronyházak tetején, annak is a szélén egyensúlyozni, és erről fotó- és videofelvételeket készíteni. Oroszországban (meg úgy egészében a keleti blokk országaiban) minden város azzal janizott, hogy felhúzattak minimum egy toronyházat, így az oroszoknál csak idő kérdése volt az új extrém sport elterjedése.

Az ilyen felvételek egyik legcsodásabbikát is megtalálta a Daily Mail, amelyen gyakorlatilag egy pár nagy mell egyensúlyoz egy toronyház a homlokzatból a semmibe kinyúló acélgerendáin. Ha az embernek van némi tériszonya, a méretes mellek ellenére is beleborzong a látványba. Ráadásul a nőnek egy igen vékony gerendán kellett kimásznia a szélesebb gerendára. A nő fejkamerát visel, ezzel felvett videóját pedig már negyedmillióan látták.

Nem ez a csaj a divat első bemutatója: egy hónapja orosz fiatalok egy csoportja a Moszkvai Állami Egyetem 240 méteres tornyának tetejére mászott fel, majd pózolt pár fotó kedvéért. Egy másik srác Ukrajnában terjeszti a toronytalpalók igéjét: a Mustang Wanted becenevű fiatal egy tévétorony tetején csináltatott képeket magáról, amint nyaktörő mutatványokat hajt végre. A Vk.com közösségi oldalon elképesztő albuma van a fiúnak, amiben olyan képeket találni, ahol toronyházakra mászik fel biztosítás nélkül, tornyok vékony gerendáin egyensúlyoz vagy épp hidakra kapaszkodik fel. Az alábbi videón az emlegetett 110 méteres tévétorony tetején húzódzkodik a kijevi tarzan.

A Youtube videomegosztón elég csak a "russian" és a "tower" hívószavakat begépelni, és olyan videók tömkelegét nézhetjük meg, mint ez, ahol szintén orosz fiatalok menőznek egy rádiótorony tetején. Mostmár értjük, miért olyan sikeres az orosz tornasport.

A magas halálozási arányokra is van válasz: ha ez a srác túlélte a toronyról való leugrást, elsőre akkor is biztosnak tűnik, hogy megnyomorodott egy életre. A 120 méteres ugrást azonban megúszta egy láb- és medencecsonttöréssel.