Egy zárt klubban megtudják, mikor és hol lesz a következő alkalom, megjelennek, levetkőznek, aztán meztelenül fürdenek, és távoznak. Ezt csinálják egy titkos, brit pucérfürdőző-klub tagjai, akiknek a tevékenységét a szervezők jól dokumentálják. A klub most kezd csak beindulni, a résztvevők sokszor nem is ismerik egymást.

A több éve sikeresen futó brit Secret Cinema készítői nemrég új irányba nyitottak, és elkezdtek pucér fürdőzéseket szervezni. A Secret Cinema egy több tízezer embert számláló klub, aminek az a lényege, hogy a klub vezetői havonta egy alkalommal levetítenek egy filmet egy, a vetítés előtt csak órákkal ismertetett helyen.

A csapatnak több mint 130 ezer rajongója van már Facebookon, egyértelmű, hogy a szokatlan moziélmény nagyon népszerű.

A szervezők nemrég a pucér fürdőzők felé nyitottak – hogy miért pont efelé a csoport felé, az még nem teljesen tiszta –, és ez a vállalkozásuk is nagyon népszerű. A Secret Swimming nevű klubnak egyelőre messze nincs annyi rajongója, mint a mozis verziónak, még csak alig 2500-an vannak. Igaz, ez a klub nem is rendelkezik több éves múlttal.

A rendszer ugyanaz, mint a filmeknél, havonta egyszer szerveznek a csoport tagjainak egy nagy közös, meztelen fürdőzést valamilyen szép tóhoz. Legutóbb a fürdés és a mozi összekapcsolódott, mert a két program is része volt a Wilderness Festivalnak Oxfordshire-ban, amit a pucér fürdőzők klubja szervezett. A terveik szerint nemcsak az Egyesült Királyságban, de az egész világra szerveznek majd hasonló eseményeket.

Az első például augusztus 18-án lesz, amikor a tervek szerint több mint 25 helyszínen fürdenek majd egyszerre pucéron a világban. Az Egyesült Királyság több helyszíne mellett Németországban, Írországban, Portugáliában, Lengyelországban, Hollandiában, Dél-Afrikában, Japánban, Görögországban, Svájcban és Franciaországban is lesz ilyen rendezvény szombaton.

“Csodálatos élmény, amikor a barátaiddal az éjszaka közepén elmész pucéran fürdeni valahol a strandon. Jó móka. Szerintem a közönségünk mindig keresi a lehetőséget arra, hogy valamit ne a megszokott módon csináljon” – mondta a Wirednek a mozis és a fürdőzős klub ötletgazdája, Fabien Riggall. A klubban viszont sokszor olyan emberek találkoznak, akik korábban csak virtuálisan ismerték egymást, így a fürdőzéskor is sokan voltak úgy, hogy akkor látták egymást először, akkor viszont egyből meztelenül.

Hivatalosan nem akarnak rekordot dönteni, de valószínűleg sok résztvevős meztelen fürdésen sikerül majd megdönteni az egyszerre legtöbben meztelenül fürdők Guinness-rekordját. A hivatalos rekordot még 2008-ban állították fel, több mint száz helyen összesen valamivel több mint 103 ezer ember fürdött egyszerre meztelenül egy rendezvény keretében.