Drog helyett egy 10 éve bezárt nőt találtak egy lakásban

2012.08.16. 09:17
Drogot mentek keresni a rendőrök egy lakásba, de helyette egy 10 éve bezárt nőt találtak – adta hírül a meghökkentő hírt a Daily Mail.
Michael Mendez
Michael Mendez
Fotó: New Jersey PD

A rendőrök házkutatást tartottak Patterson település egyik lakótelepi lakásában, melynek tulajdonosa  a 41 éves Michael Mendez volt. A férfiről feltételezték, hogy a Latin Kings banda tagja. Meglepetésükre a ház egyik hálószobájában egy 44 éves nőt találtak bezárva.

A Mail Online-nak nyilatkozó rendőrségi szóvivő szerint a házban talált bizonyítékok alapján a nőt legalább két éve, de előfordulhat, hogy egy évtizede is fogva tartották.

A nőnek volt egy bilije, amit vécéként használhatott, és fogvatartója azt is megengedte, hogy tévét nézzen. A nő időnként elhagyhatta a szobáját, ha Mendez otthon volt. Az áldozat nem volt alultáplált, amikor rátaláltak, de a biztonság kedvéért a St Joseph kórházba szállították.


A lakótelepen élő egyik szomszéd elmondása szerint Mendez kb. 12 éve lakik ezen a helyen, és sokat lógott a haverjaival a lakótelepen. A szomszéd néha látta az asszonyt, de meglehetősen ritkán.


Nagyobb térképre váltás

Egy másik, a neve elhallgatását kérő szomszéd szerint  a nő néha kocsival is elment valahová, de ez is meglehetősen ritka volt. Mendez közvetlen szomszédai azt nyilatkozták, hogy nem voltak tudatában annak, hogy Mendez nem egyedül él.

A feltételezett tettest, aki a Latin Kings banda tagja, a Passaic megyei börtönbe szállították, ahonnan 1 millió dolláros óvadék ellenében szabadulhat.

Mendezt emberrablással, erőszakos fogvatartással és drogkereskedéssel is megvádolták. A lakásban 4200 darab vényköteles gyógyszert találtak, melynek értéke 100 000 dollár, illetve 190 gramm marihuánát és 23 000 dollár készpénzt.

Mendez korábban súlyos testi sértés miatt ült börtönben.

Latin Kings

A Latin Kings bandát 1940-ben alapították, és főleg Puerto Ricóiak és mexikóiak a bandatagok. A feltételezések szerint 20-35 000 tagja van. Együttműködnek a mexikói dorgkartellekkel, hogy elősegítsék a drogok terjesztését az Egyesült Államokban. Elsődleges bevételük a kokain, heroin és marihuána utcai árusítása.