Személyi igazolványt, más iratokat és mobiltelefont rendszeresen találnak a Szigeten a toikban. A többi fesztiválon is akad mindenféle a bizarr lében, azonban messze nem annyi, mint a Hajógyárin.

“Nagyjából évről évre ugyanazok a visszatérő dolgok vannak benne, ilyen téren nincs változás. Értelemszerűen mobiltelefon nem volt benne húsz éve, most már azt is találunk minden évben. Személyi igazolvány, személyes iratok is rendszeresen vannak. Ruhadarabok is, mint pulóver, bugyik, alsógatyák, koton is előfordul. Néha egészen extrém dolgok is vannak, mint övtáska, kisrádió” – nyilatkozta a Velvetnek Solti András, a Toi-Toi Kft. ügyvezető igazgatója. A furcsa tárgyak általában fennakadnak a szippantáskor, vagy a toik tisztításakor kihalásszák ezeket a barnás léből, mert máshova kerül ilyenkor a szemét. "A kollégák kiveszik speciális szerszámokkal, aztán ezek a megsemmisítőbe mennek, mint veszélyes hulladék."

A pulóverre és mobiltelefonra viszonylag egyszerű a magyarázat, ha az ember a derekára kötött pulóverrel megy a budiba, és elfelejti, hogy rajta van, az belelóghat a lébe, így egyszerűbb, ha azonnal megszabadul a pulcsitól. Arra is akad példa nem csak toiban, hogy valaki a farmere hátsó zsebében tartott mobilját nem veszi ki vécézés előtt, és az belepottyan a budiba. Egyszerűen el lehet hagyni így az iratokat is, de pont egy kisrádiót a szigeten, aminek a szükségét sem érteni nagyon – legalább ötféle zene szól a Sziget minden pontján – nehezen. Solti a Velvet kérdésére hozzátette, ezek a tárgyak a Szigetre jellemzőek, a többi fesztiválon is van minden szar a toikban, azonban messze nem annyi, mint a Szigeten.

És nemcsak szemetet találni: van, amikor maga a fesztiválozó is a vécében marad. Jobb esetben hajnalban, maguktól elhagyják a terepet – ha nem, a cég munkatársainak kell kitenni őket. „Volt már arra is példa, hogy a munkatársaimnak kellett felvakarni egy srácot az egyik vécéből. Annyira részeg volt, hogy beszélni sem tudott és már nem csak az alkoholtól bűzlött... Három-négy évvel ezelőtt bevett szokás volt az is, hogy a jófej haverok ráborították a toit az akkor éppen nagy dolgát végző barátjukra. Emlékszem, egyszer egy ilyen srác akivel megpörgették a budit, besétált hozzánk a technikai bázisra teljes harci díszben, csüngtek rajta a vécépapír darabkák és azt kérdezte ilyenkor mi a teendő. Elküldtük zuhanyozni.” Ennél undorítóbbat nehéz elképzelni, pedig ott van a fülkében lebonyolított szex is. „Minden évben akadnak szerelmeskedő párok a vécékben. Amikor nem annyira durva a helyzet, csak egy használt óvszert hagynak hátra maguk mögött” - tette még hozzá az ügyvezető.