Gyakori vendég volt elit partikon és sorban fogyasztotta a férfiakat. Ezek az első szlovák bulvárinformációk, amik szembeötlőek annak a csinos nőnek az esetében, aki három embert lökött szó szerint a halálba. A szlovák exminiszter lánya a karambol okozásakor ittas volt, és közleménye szerint mélységesen sajnálja a történteket.

Közleményt adott ki az M3-as autópályán hármas halálos balesetet okozó Eva Varholíková-Rezešová édesanyja, amiben állítja, lánya vállalja a felelősséget a balesetért, egyben mélyen sajnálja a történteket. Varholíková-Rezešová, egy ismert kassai szlovák milliárdos testvére okozta a kedd hajnali karambolt az M3-as autópályán – írja a Bumm.sk. A nő az elsődleges vizsgálatok (és a szondáztatás) szerint ittas volt, az RTL Klub Híradójának riportjában egy vodkásüveget is látni a kocsiban.

A minisztergyerek celebélete

A nő és testvére annak az Alexander Rezeš iparmágnásnak a gyerekei, aki korábban Vladimir Mečiar kormánya idején közlekedési, postaügyi és távközlési miniszter volt 1994-97 között (ő 2002-ben, 53 éves korában elhunyt). Az idősebb Rezeš a privatizáció során gazdagodott meg, része volt a Kassai Vasművek magánosításában is – írja róla az Új Szó.

A szlovák Sme napilap adatai szerint a 35 éves nő az egykori jéghokis Ján Varholík felesége volt, és van egy közös lányuk, Alexandra. Ők elváltak, Varholíková-Rezešová ezután Erik Fischer vállalkozóval jött össze, akitől szintén született egy kislánya, Ella. Magánélete ezzel nem ért révbe, Fischerrel is elváltak útjaik. Tavaly márciusban Tomáša Bakaj modellel járt négy hónapot a bulvárlapok kedvence. Jelenleg egy exrendőr a partnere, Lukáš Trnovský októberben jegyezte el őt.

Az interneten megtalálható képek és videók alapján Varholíková-Rezešová a VIP-partik elmaradhatatlan résztvevője volt – legalábbis Kassa környékén biztosan. A helyi operabálon is részt vett tavaly, ezen melloldalát láttatni engedő, mélyen dekoltált ruhában jelent meg. Facebookjáról csak annyi derül ki, hogy szereti a Jesenka nevű sűrített tejet.

Pénteken lehet előzetes az őrizetből

A BMW X5-ös terepjáró az M3-as 44. kilométerkövénél (a bagi és kerekharaszti csomópontok között) kedd hajnalban ütközött az előtte haladó Fiat Puntóval. A BMW sofőrje elaludt – és mint kiderült, közepesen ittas is volt –, emiatt csapódott neki az előtte menőnek. A Fiat a csattanás erejétől valószínűleg felborult és megpördült, majd kigyulladt. Négy utasából három szörnyethalt, egy másodfokú égésekkel túlélte a balesetet. A szintén felborult BMW sofőrje könnyű sérülésekkel megúszta.

Őt azóta őrizetbe vették és a rendőrség kezdeményezni fogja szerdán az előzetes letartóztatását. Beluzsárné Belicza Andrea Pest megyei rendőrségi szóvivő a Velvet megkeresésére elmondta, hogy az illetékes bíróság péntek délutánig kell, hogy döntést hozzon erről. A nőt – hivatalos megfogalmazás szerint – "ittas állapotban elkövetett, több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásával" gyanúsítják jelenleg – tette hozzá.


Az M3-ason történt baleset nagyjábóli helyszíne nagyobb térképen való megjelenítése

A szeretett karácsondi áldozatok

A kiégett autóban két karácsondi házaspár utazott. Az egyik 54 éves nő ki tudott menekülni az égő kocsiból, őt a Honvédkórházban ápolják, állapota súlyos, életveszélyes.

Az egyik elhunyt férfi az egy helyi önkormányzati intézményt vezetett korábban – tudta meg a Velvet egy karácsondi nőtől, aki kérte neve mellőzését. Ő azóta nyugdíjba vonult feleségével együtt. A másik férfi, aki életét vesztette, buszsofőrként dolgozott. "Szorgalmas emberek voltak, példamutató életet éltek" - mondta forrásunk, hozzátéve: "a két hölgy születése óta Karácsondon élt". Az idősebb párnak már unokáik is voltak. Falubeli pletykák szerint épp a gyerekeikhez tartottak szüretelni, amikor bekövetkezett a tragédia.