Vasárnap délután több, mint egy tucat félmeztelen nő lepte el a Time Square-t New Yorkban. Így szeretnék megkapni a jogot arra, hogy a nők is felső nélkül mehessenek utcára, úgy mint a férfiak, anélkül, hogy bárki elítélné őket.

Idén tartották számszerint az ötödik nemzeti “Go Topless Day”-t, vagyis a “Legyél topless” napot New Yorkban – írja a Gothamist. A szervezők ezzel próbálják elérni azt, hogy a nők is levehessék a felsőjüket, és fedetlen mellekkel flangálhassanak az utcán, mint a férfiak. Vasárnap délután ezért ellepték a Time Square-t és a Bryant Parkot a félmeztelen nők és férfiak, de sokan csak bámészkodni mentek a környékre és még ellenezték is a dolgot.
Az eseményt fotozó Katie Sokoler szerint körülbelül 20 félmeztelen nő vett részt az eseményen, de legalább 10-szer annyi férfi, akik viszont tiszteletlenül viselkedtek velük és fotózták őket. “Egy lányt szinte teljesen körülfogtak, és közvetlen közelről próbálták fotózni a melleit. Három nő pedig rájuk üvöltött mérgesen, hogy “ezek csak mellek!” és akkor elmentek” – mondta a fotós Katie Sokoler. Bár ugyanúgy a férfiak is félmeztelenül feküdtek a parkban, rájuk senki nem figyelt. “Az emberek még csak nem is kérdezték meg, hogy készíthetnek-e fotókat a résztvevő nőkről. Mindenkit körülvettek és csak kattogtatták a gépüket. Igaz, hogy egy nő is megkapja a jogot, hogy ugyanúgy lehet törvényesen félmeztelen mint egy férfi, de ezek szerint mégsem ugyanúgy” – tette hozzá Sokoler. Az alábbi videóban megnézheti a New York utcáin sétáló csöcsöket.