Linda Sirois lánya, Angel Hebert szívproblémája miatt nem vállalhatott gyermeket. Ugyan a négygyermekes asszony már jó ideje felajánlotta, hogy segít, Heberték csak tavaly nyáron fogadták el ajánlatát. Igaz, Sirois kora miatt csak a sokadik intézmény vállalta a mesterséges megtermékenyítést. Szerencsére már az első beültetés sikeres is volt és Madden Hebertet augusztus 13-án segítették a világra császármetszéssel.

Egy 49 éves maine-i asszony pár héttel ezelőtt életet adott unokájának. Linda Sirois azért vállalkozott a kései terhességre, mert 25 éves lánya, Angel Hebert egy szívprobléma miatt nem tudta volna kihordani a gyermekét – írja a Daily Mail. „Nagyon csalódottak és zaklatottak voltunk emiatt. Az édesanyám többször is hangoztatta, hogy szívesen kihordja a babát helyettem, ez mindvégig egyike a lehetséges megoldásoknak, de nem igazán vettük komolyan a felajánlást. Tavaly nyáron azonban felhívtam, és megkérdeztem, hogy még mindig vállalná-e” – nyilatkozta Angel Hebert.

Sajnos a környéken található meddőségi klinikák nem vállalták el a beavatkozást Linda Sirois kora miatt. Végül a Massachusetts államban található egyik intézmény szakemberei úgy döntöttek, hogy szigorú feltételek mellett hajlandóak segíteni a családon.  Az asszonyba beültették lánya megtermékenyített petesejtjeit, és az első kezelés már sikeresnek is bizonyult.


Linda Sirois Gives Birth To Grandson Because Her... by stefanelonikitelo

A négygyernekes asszony szerint ezt volt a legkönnyebb terhessége, hiszen nem gyötörték reggeli rosszullétek, nem voltak komplikációk. Arról nem is beszélve, hogy most nem kellett még gyereket is nevelnie, hiszen már mindannyian kiröpültek a családi fészekből. A babát végül császármetszéssel segítették világra augusztus 13-án és természetesen Angel Hebert is jelen volt. ”Csodálatos élmény volt” – nyilatkozta a boldog anya.

Linda Sirois természetesen nagyon hálás Madawaska lakóinak azért, hogy mindenben támogatták családját. „Elhalmoztak jókívánságokkal, folyamatosan bátorítottak, még olyanok is, akiket korábban nem ismertem személyesen” – köszönte meg az asszony, aki hozzátette, úgy tekintett a terhességre, mintha pár hónapig felvigyázott volna unokájára. „Mindvégig az ő gyermekük volt, én csak bérbe adtam a méhemet.” Madden Hebert több mint 3,5 kilóval látta meg a napvilágot és azóta is kitűnő egészségnek örvend, nincsenek gondok az étvágyával.

Sirois és Hebert esete nem egyedi. Először egy dél-afrikai nő adott életet saját unokájának ezzel a módszerrel 1987-ben és utána számos hasonló esetről számolt be a sajtó. Öt évvel ezelőtt egy akkor 51 éves brazil asszony ikerfiúnak adott életet, lánya ugyanis hiába próbálkozott több éven keresztül, nem tudott teherbe esni. Brazíliában egyébként csak közeli rokonok lehetnek béranyák, de mivel Claudia Michelle de Britónek nem volt lánytestvére, unokatestvérei pedig nem ajánlották fel segítségüket, így édesanyjának kellett kihordania a gyermekeket.

Bár Maine-ben sokan már a 49 éves Linda Siroist is elutasították, vannak, ahol hatvan év felett is hajlandóak mesterséges megtermékenyítést végezni. Tavaly például a 61 éves Kristine Casey adott így életet saját unokájának. Ricky Martin esete egy kicsit eltér ezektől, de a pletykák szerint neki is egy rokona segített abban, hogy szülő lehessen. Az ő ikreit állítólag unokanővére hordta ki és hozta világra.