Az amerikai testvérpár egy testben, két fejjel él, és ezt az amerikai TLC csatorna annyira érdekesnek ítélte, hogy saját valóságshowt kaptak.

Abby és Brittany Hensel ikrek, nemrég lettek huszonkétévesek, méghozzá ugyanabban a testben. Az amerikai testvérpár ugyanis egy testben, két fejjel él, és ezt az amerikai TLC csatorna annyira érdekesnek ítélte, hogy saját valóságshowt kaptak. Mint a Gawker írja, a főműsoridőben futó „Abby

A University of Maryland Medical Center statisztikája szerint minden kétszázezredik élve születésre egy összenőtt ikerpár jut, harmincöt százalékuk csak egy napig él. Teljes túlélési esélyük 5-25 százalék. Az így született testvérek 70 százaléka lány.

és Brittanynek" van előzménye: tizenegy-és tizenhatéves korukban is készült egy-egy dokumentumfilm róluk. A reality azt mutatja meg, hogyan diplomáznak le, keresnek munkát és utazgatnak Európában.

A lányoknak a fejeik mellett külön gerincük, szívük, tüdejük epehólyagjuk, vékonybelük és gyomruk van, minden más közös: egy széles mellkason, és a szokásos mennyiségű végtagon, mellen, húgyhólyagon és szaporítószerveken osztoznak. Abby a jobb kezüket és lábukat irányítja, és ott is érzi például a tapintást. Kénytelenek voltak megtanulni együttműködni, így például kosarazni és biciklizni is szoktak.

Történetük azért is lehet különösen érdekes, mert alapvető fiziológiai tulajdonságaik mellett azért eléggé úgy élnek, mint egy átlagos középnyugati lány: leggingset hordanak, hajvasalót használnak, feleselnek a szüleikkel, és a többi. Korábban úgy nyilatkoztak, hogy szeretnének férjhez menni és családot alapítani.

Mindketten szereztek jogosítványt (felváltva írták a tesztet), de ahhoz képest, hogy mennyi mindenen osztoznak, ugyanannyiban különböznek is. Más ételek és színek a kedvenceik (bár ezen aligha lepődött meg bárki is), különbözőségüket azzal is igyekeznek például érzékeltetni, hogy más-más nyakkivágású pólót viselnek. Abigail matekból jobb, Brittanynek az írás az erőssége. Ha emailt kapnak, egy személyként válaszolnak rá, és egyes szám első személyben említik magukat, ha egyetértenek – ha viszont nem, egyes szám harmadik személyben. Állítják, tudnak egymás gondolataiban olvasni, és nehéz nem hinni nekik: leveleiekt együtt gépelik, szóbeli egyeztetés nélkül, viszont vilámgyorsan. Zongorázni is szoktak.

Születésükkor családjuk elutasította a lehetőséget, hogy kettéválasszák őket, mivel az orvosok nem tudták garantálni, hogy mindketten túlélnék az operációt. Ahogy nőni kezdtek, és járni tanultak, a szülők megerősítették, hogy nem kérnek a szétválasztó műtétből, hiszen akárhogyan is sikerülne, életminőségük – szerintük – nem érne fel az eredeti helyzettel.

Állítólag egyetlenegyszer, kisgyerekkorukban merült fel bennük, hogy szeretnének szétválni: Brittany nagyon beteg volt, Abigail pedig unta már az ágyban fekvést, ezért közölte, hogy most szívesen lenne külön. Azóta sem emlegettek ilyet. Vannak testvéreik: öccsük Dakota, húguk Morgan.

„Az emberek születésünk óta nagyon kíváncsiak ránk, nyilvánvaló okokból. De a szüleink sosem engedték, hogy ezt kifogásnak használjuk. Úgy neveltek fel minket, hogy elhiggyük, bármire képesek vagyunk. A legjobb dolog az egészben, hogy pont olyanok vagyunk, mint mások. [...] Ha dönteni kell, kompromisszumot kötünk. Felváltva engedünk egymásnak. Az a célunk, hogy mindketten boldogok legyünk, és megtaláljuk a középutat" – nyilatkozták korábban Perez Hiltonnak.