A márka szerint humoros, a nők szerint viszont szexista és sértő a nőkre nézve az új Axe reklám.

Az Axe dezodor új reklámjában nem sokat cicózik. Azt már régóta tudni lehet, hogy mellel és fenékkel sok mindent el lehet adni, az Axe rendszeresen használ jó nőket a reklámjaiban, akik mind eszüket vesztve rohannak, hogy megszerezzék a hímet, aki befújta magát a minden bizonnyal igen macsó illattal, de most sikerült a végletekig elmenniük.

Az új promóanyagban egy csöcs és egy hajzuhatag folytat vizuális pettinget egymással viszonylag hosszan, melynek a végén a már emberré vált figurák egymásra találnak. A szöveg szerint egy nő a férfin először a haját veszi észre. Nyilván ennek analógiájaként a pasik csak a melleket veszik észre egy nőn, fejre pedig már semmi szükség, mert még gondolkozni kezdene.

Daniel Johnston True Love Will Find You In The End című száma szól a reklám alatt és hopp, a szerelmesek tényleg a végén találnak egymásra. A megrendelő Unilever biztosan viccesnek gondolta a filmet, de ez nem jött át a nézőknek.

Hilary Paige Smith, a Twitteren akadt ki "Egy újabb borzalmas, szexista reklám az Axe-tól. Ne randizzatok olyan pasival aki ezzel van befújva."

Katherine Vong a Trendhuntertől hozzátette: Az Axe ismét a sztereotípiákhoz fordult és sikerült megmutatniuk a nemek közti eltéréseket. Az új reklámjukban a nő mint egy hatalmas mell jelenik csak meg, fejre semmi szükség.

Steve Hall, az AdRants (marketinggel, reklámokkal és szociális médiával foglalkozó oldal) szerzője szerint nem annyira gáz a történet.

"Minden márka ezt csinálta, és ezt fogja csinálni. Ünneplik a testi vágyat, mely jelen van a férfiak és a nők közt. Ez egy eredendő emberi vágy. Ez az élet" – foglalta össze sommásan a véleményét.

Nem ez az első alkalom, amikor az Unilevert túl szexista hirdetései miatt támadják, a 2010-ben egy egyéjszakás kaland után a pasinak azt ajánlja egy női hang, hogy "tüntesd magadról a ribancot"

Ez a reklám nemcsak a csajoknál verte ki a biztosítékot, de az angyalokkal a hivatalos szerveknek is bajuk volt. A reklámot mind az Egyesült Királyságban, mind Dél-afrikai Köztársaságban betiltották, arra való hivatkozással, hogy sérti a keresztényeket.