Három Delaware-i óvodai alkalmazottat tartóztattak le, amiért harcosok klubját rendeztek a felügyeletükre bízott napközisekkel. Filmre vették, ahogy a gyerekek verekednek.

Idén márciusban három amerikai óvodai alkalmazott a felügyeletükre bízott hároméveseket verekedésre buzdította, összecsapásaikat pedig le is filmezték – írja a CBS. A tizenkilencéves Tiana Harrist, a huszonegyéves Estefania Myerst és a negyvenhétéves Lisa Parkerát (a találó nevű, doveri Jövőnk kezei óvoda alkalmazottai) a hét elején tartóztatta le a rendőrség. Arról nincs információ, hogyan került a felvétel a rendőrökhöz, de még aznap felfüggesztették az intézmény működési engedélyét.

Crystal Slack, az egyik bejáró gyerek anyja úgy nyilatkozott, eléggé meglepte a dolog, mert a lánya azt mondta neki, azt tanulta az oviban, hogy senkit sem szabad megütni. A Jezebel további érdekességeket is kisajtolt a rendőrökből: a gyerekek nem csíphették meg egymást. A videóban legalábbis elhangzik az egyik pedagósus szájából: „semmi csípés! Csak ütés!".


View Larger Map

Nyafogni sem volt szabad – Tim Stump doveri rendőrfőnök elmondása szerint a felvétel bemutatja, ahogy egy gyerek sírva próbál elbújni, ám az egyik nevel visszalöki a többiek közé. A Newsworks értesülései szerint két gyerek verte egymást, és bár komoly sérüléseket nem okoztak egymásnak, fájdalmat biztosan.