Nem értette egy angliai házaspár, miért van kibukva a feleség édesanyja, ha pár nap szünet után visszaviszik az idősotthonba. A rejtett kamera kiderítette, hogy szadista ápolói kegyetlenül bántak a 89 éves, demenciában szenvedő hölggyel. Ütötték, rángatták és szidalmazták, de meglett a böjtje a viselkedésüknek: a video miatt lebuktak és bíróság elé kellett állniuk.

Rosszat sejtettek a 89 éves idős angol hölgy, Ivy Robinson rokonai, ezért rejtett kamerát csempésztek a pontefracti idősotthonban lakó nő vekkerébe (a felvételeket itt nézheti meg). A Daily Mail szerint legrosszabb sejtéseik igazolódtak be: rokonuk ápolói kegyetlenül bántak a nénivel, szóban és tettleg is inzultálták őt. A demenciában (időskori szellemi leépülésben) szenvedő nőt megütötték, megrázták, szidalmazták, a padlón vonszolták, és az előírt mennyiségű gyógyszert sem adták be neki.

A két ápolóját, a 29 éves Emma Bryant és a 45 éves Katherine Wallist azóta letartóztatták és a büntetésüket is megkapták. A nőket "megbocsáthatatlan és elfogadhatatlan hanyagsággal és bánásmóddal" vádoló bíró végül négy hónap börtönre ítélte Bryant, Wallis pedig megúszta egyéves ún. community orderrel (magyarul kb. közösségi büntetés), ami bármit fedhet a büntetési skálán, ami nem börtön.

Gyanús jelek

Angela Wood azután kezdett gyanakodni, hogy rosszul bánnak édesanyjával, hogy anyja sosem akart visszamenni az idősotthonba, amikor elhozták őt onnan kis időre. Ilyenkor sírva tiltakozott. Karcolásokat is találtak a bőrén. A rejtett kamerás felvételek bizonyították a bántalmazást: az idős nőt átrángatták a fotelből az ágyba, minimum tehénnek nevezték és a kezére is többször ráütöttek.

Az idős nő még mindig az átéltek hatása alatt van, csak a borzalmakra tud gondolni, és gyakran tör ki könnyekben. A két ápolót pedig eltiltották tőle, hogy a továbbiakban idős emberekkel foglalkozzanak. Az idősotthont üzemeltető cég vezetője, is döbbenten nyilatkozott róla, hogy két ilyen tapasztalt és sokat képzett ápolójuk ilyenre vetemedik.