San Francisco egyik leghíresebb meleg negyedében rendőrök pásztázzák, ki hord a folyamatos erekció elérésére használatos péniszgyűrűt a sok meztelenkedő közt, és figyelmeztetik, hogy ettől szexuális bűnöző lesz.

Nudistának lenni persze biztosan nem könnyű, de ha valaki mellé péniszgyűrűt is szeretne hordani, ráadásul mindezt a szcénában legendásnak számító San Francisco-i Castro negyedben akarja tenni, akkor elkezdhet számítani a rendőrök vegzálására – írja az SF Weekly. Az újságnak Mitch Hightower szólt a jelenségről, elmondása szerint a hatóság pásztázza a népszerű környékeket, és ha valakin péniszgyűrűt találnak, akkor tájékoztatják róla, hogy a gyűrű viselése túlzott figyelmet von a nemi szervre, ez pedig így erkölcstelen magatartás, ami ugyebár törvénybe ütközik. A keményebbek állítólag odáig mennek, hogy megfenyegetik a népszerű játékszer rajongóit, hogy szexuális bűnözőként fogják őket nyilvántartásba venni.

Az újság megkereste a helyi rendőrséget is, ahol próbálták megmagyarázni, hogy a hedonizmusáról híres negyedben miért pont ez a tabu. “Ha egy személyt zaklatnak, vagy idegesítenek bármilyen módon, akkor erre hivatkozva oda tudunk menni reagálni, de nem mondhatjuk azt, hogy valaki olyan dolgot művel, ami majd zavarni fog valakit” – fogalmazott kissé ködösen a rendőrségtől Carlos Manfredi.

Castro

A Castro eredetileg San Francisco leginkább írek lakta negyede volt, de a második világháború után fokozatosan alakult át meleg negyeddé. Jelenleg a homoszexuális, a biszexuális és a transzneműek közt is szimbólumnak számít a környék. A Castróhoz köthet valószínűleg leghíresebb ember Harvey Milk, akit egyszerűen csak a melegmozgalom mártírjaként szoktak emlegetni, ő  volt az egyik első nyíltan meleg politikus. 2008-ban filmet is forgattak életéről Sean Penn főszereplésével, ami egyébként Oscar-díjat is ért a színésznek.

Manfredinek érdekes elképzelései vannak a Castro nudistáiról, szerinte a péniszgyűrű által kiváltott végtelen erekció épp olyan dolog, aminek zavarnia kéne ezt a közösséget. “Általában toleránsak a nyilvánosan gyűrűt hordó emberekkel, de eljön még az a hívás, ami lángra robbantja a szikrát” – avatta be a világot terveibe.