Egy angol nő közvetlenül a szülés előtt abortálta a gyerekét egy Indiából rendelt gyógyszerrel. Mint kiderült, a nőnek több zűrös terhessége is volt korábban, amiket mindenki előtt eltitkolt. Férje viszont ezek után is kiáll a nő mellett, aki nyolc évet kapott tettéért.

Nyolc év börtönre ítélték azt a nőt, aki a szülés előtti utolsó héten vetette el a gyerekét, egy munkahelyi konfliktust követően – írja a Daily Mail. A 35 éves Sarah Catt hónapokig sikeresen titkolta férje elől a terhességet, és az interneten vásárolt gyógyszerekkel vetett véget terhességének, pár nappal a szülés előtt. Azt állította, hogy a fiú halva született, saját maga temette el, és még a fürdőszobát is kitakarította, hogy a férje semmit ne vegyen észre, másnap pedig már Franciaországba utazott nyaralni, mintha mi sem történt volna.

A rendőrségi vizsgálatok alapján később kiderült, hogy a gyereket mindössze a kiírt időpont előtt két nappal gyógyszerrel abortálták. Az egész esetre úgy derült fény, hogy Catt terhessége regisztrálva volt egy abortuszokat végző klinikán, ahol a terhesség 24. hete után vizsgálták meg, miután már nem lehet abortuszt végezni. A rendőrök nem tudták bizonyítani, hogy a gyerek halva született, mert nem találták a maradványokat, a nő pedig nem volt hajlandó elárulni, hogy hol található a holttest. Idén év elején végül bűnösnek vallotta magát, és beismerte, hogy gyógyszert vett be azzal a szándékkal, hogy elvetéljen. “Ez a gyerek az anyaméhben annyira közel volt már a születéshez, hogy az én ítéletem szerint minden helyesen gondolkodó ember úgy gondolná, hogy ez a bűncselekmény súlyosabb, mint egy emberölés, vagy bármilyen gyilkosság” – mondta a tárgyalást vezető bíró. Hozzátette még, hogy Catt egy kiszolgáltatott és védtelen gyereket fosztott meg az élettől szándékosan, csupán önös érdekeit szem előtt tartva.

Mint kiderült, a nőnek nem ez volt az első eltitkolt terhessége. 1999-ben, mikor másodéves egyetemista volt, szülei elől titkolta el terhességét. Az egyetemről ment kórházba, ahol megszülte a gyereket,  és azonnal örökbe is adta. Ezután ismerte meg férjét, Stephen Cattot, és kapcsolatuk elején rögtön volt egy abortusza a nőnek, viszont még a legális, 24. héten belül. Ezután két gyereket is szült a férfinak, de az első terhességet későn vette észre, és egészen a szülésig titokban tartotta férje előtt, akit egyébként évekig csalt egy munkatársával. Miután a szeretője megtudta, hogy Sarah Catt gyereket vár, ott akarta hagyni a feleségét, de Catt szakított vele, és azt hazudta, hogy nem is volt terhes. A pár folytatta viszonyát 2010 júniusában, nem sokkal azután, hogy a nő végrehajtotta magán az illegális abortuszt.

A több mint kilencórás kihallgatás alatt Catt végig ragaszkodott ahhoz, hogy 1700 fontot  (kb. 600 ezer Ft) fizetett egy manchesteri klinikának, hogy végrehajtsák az abortuszt a még legális időtartamon belül. Kiderült, hogy Catt valóban próbálkozott legális abortusszal több klinikán is, de végül nem végeztek el rajta ilyen műtétet. Az egyik helyen az ultrahang azt mutatta, hogy túl van a 26. héten, egy másik kórházban azt mondták, hogy a terhesség 29. hetében járt. Ezután keresett rá az interneten, hogy hol végeznének el rajta illegális abortuszt, és így talált rá egy Indiában gyártott gyógyszerre. Miután megérkezett a rendelt gyógyszer, a nő kivett egy szabadnapot, és bevette a tablettát. Sarah Catt elmondta a pszcihológusnak, hogy otthon, segítség nélkül szülte meg a fiút, aki halva született – nem lélegzett és nem mozgott. A bíró szerint a nő nem mutatott megbánást akkor sem, miután közölte vele, hogy a gyógyszer nélkül egészséges fiút szült volna. Stephen Catt nem jelent meg a bíróságon, de állítólag kiáll felesége mellett.