Négy napig főzte megölt feleségét, ezért nem találták a holttestet

2012.09.21. 12:54
Három év után bevallotta, hogy mit csinált felesége holttestével az a Los Angeles-i szakács, akit a felesége meggyilkolásával vádolnak. David Viens négy napig főzte a holttestet, hogy ne maradjon semmi nyom, ennek ellenére ártatlannak vallja magát a gyilkosságban.

Egy Los Angeles-i szakács, David Viens felesége három évvel ezelőtt tűnt el. A nyomozás után valószínűvé vált, hogy gyilkosság történt, és a gyanúsított a férj volt, de azóta nem történt szinte semmi előrelépés az ügyben. Egészen a múlt hétig, amikor David Viens 22 éves lánya elmondta a Los Angeles-i bíróságon, hogy korábban viccelődött arról az apja, hogy ha meg akarna szabadulni egy holttesttől, akkor biztosan addig főzné, amíg teljesen szét nem mállik - írja a Daily Mail.

Azt is elmondta, hogy a szülei nem veszekedtek, bár az anyja eltűnése előtti estén az apja arra panaszkodott, hogy az anyja piszkálja, és nem hagyja aludni őt. Ezután a szakács megpróbálta eltorlaszolni egy szekrénnyel a hálószoba ajtaját, hogy a felesége ne mehessen be, de ez nem sikerült, úgyhogy leragasztotta a nő száját, és kikötözte. A nő másnapra meghalt, a férfi pedig azt mondta a lányának, hogy az anyja testét sosem fogják megtalálni.

article-1360431-0D599C69000005DC-294 634x450
Fotó: LAPD

Hasonló sztorit mondott először a rendőröknek is még 2009 októberében, amikor az eset történt azzal a kivétellel, hogy a kikötözött nő meghalt, de azt hozzátette, hogy a felesége korábban már egyszer elszökött otthonról, pontosabban a közös vendéglőjükből, miután összevesztek azon, hogy a nőnek rehabra kell-e mennie.

A rendőrségnek sokáig nem is volt gyanúsítottja az ügyben, eltűntnek kezelték a nőt, különösen azután, hogy David Viens megkérte a lányát, hogy küldjön egy sms-t felesége eltűnése után a felesége egyik barátnőjének, aki a nő hogylétéről érdeklődött. “Jól vagyok, Floridába mentem, hogy új életet kezdjek” - írták meg a barátnőnek, majd a lány megszabadult anyja telefonjától. A rendőrség azután kezdett csak gyilkosság ügyében nyomozni, hogy vért találtak a család házában.

A férjet csak tavaly év elején tudták meggyanúsítani, aki a gyanúsítás hírére öngyilkossági kísérletet követett el, leugrott egy 40 méter magas szikláról. De nem halt meg, csak súlyosan megsérült, a tárgyalásokra is tolószékben kell majd járnia. A kórházi ágyon fekve tett tanúvallomást a rendőrségnek tavaly márciusban, amiben elmondta, hogy valóban megfőzte a feleségét, négy napon keresztül, csak a koponyája maradt meg, amit az anyja házában rejtett el.

Egy kétszáz literes üstbe rögzítette a holttestet a főzéshez, majd a többi éttermi hulladékkal együtt megszabadult tőle. A rendőrök természetesen átkutatták a férfi anyjának a házát, de nem találták meg a koponyát.

article-1360431-0D599C55000005DC-744 634x481
Fotó: LAPD

A férfi nem ismerte be a gyilkosságot, az ügyvédje szerint nem is volt beszámítható azon az estén, mert feleségével sokat ittak és szívtak. Az ügyvéd próbált rávilágítani arra, hogy a feleség sem volt teljesen ártatlan, állítólag rendszeresen fogyasztottak kokaint a férjével, amiből aztán több, komoly veszekedés is lett.

A férfi tárgyalása még tart, akár életfogytiglani börtönt is kaphat, ha bebizonyosodik, hogy ő ölte meg a feleségét. A rendőrök szerint az, hogy öngyilkos akart lenni azután, hogy gyanúsítottá vált, viszonylag egyértelművé teszi a dolgokat anélkül is, hogy Viens tulajdonképpen beismerte volna a tettét.