Az amerikai férfi összeveszett a barátnőjével, bosszúból a motorháztetőre kényszerítette, és így száguldozott vele Gwinnett County autópályáján. Az ámokfutót végül a szemtanúk négy autó közreműködésével fogták közre és állították le. A nő sérülések nélkül megúszta az esetet.

Letartóztatták azt a férfit, aki autója motorháztetején egy nővel közlekedett az államközi főúton - írta a wsbtw.com. A gwinnett county-i rendőrség sajtótájékoztatója szerint azért kapcsolták le a 85-ös főúton haladó járművet, mert annak motorháztetején a sofőr barátnője volt. A nyomozók felháborítónak nevezték a családon belüli erőszak eme megnyilvánulását.

A nő zokogva ütögette a szélvédőt

A hír szerint a fiú és barátnője közötti vitával kezdődött az életveszélyes eset. A rendőrség szerint, ha nem kaptak volna segítséget pár civiltől, könnyen tragédiába torkollhatott volna a dolog. A szintén a 85-ösön haladó vezető, aki a rendőrséget értesítette, először nem akart hinni a szemének. Egy másik sofőr le is fotózta, amint a nő egy Jeep SUV motorházába kapaszkodik, miközben az autó az autópályán száguld.

"Az igazat megvallva, először nem hittem a szememnek" - mondta Adam Marlatt, az egyik szemtanú. A Bufordban lakó férfi azt is elmondta a riporternek, hogy ő értesített először a rendőrséget. "Aztán láttam, hogy a nő zokog és ütögeti a szélvédőt, miközben könyörög a sofőrnek, hogy álljon meg. De az se engem nem vett észre, se a nőre nem figyelt."

A szemtanú tudta, hogy a nőnek segítségre van szüksége, ezért igyekezett a saját autója manőverezésével lassítani a másik Jeepet. Rövidesen azt vette észre, hogy több másik jármű is csatlakozik hozzá. "Elkezdtünk integetni egymásnak, így kommunikáltunk. Az egyik fickó mutatta, hogy sikerült lefotóznia az esetet. Közben láthatta, hogy már telefonálok. Azt is leolvashatta a számról, hogy a 911-et hívom (a rendőrség általános segélykérő hívószáma az Egyesült Államokban). Pár mérfölddel később már négy autó fogta közre az ámokfutót. Először hetvennel, majd ötvenöttel, harminccal, majd legvégül már huszonöttel haladtunk, s végül Lawrenceville-nél sikerült őt leszorítani a Georgia Plázánál" - mesélte Marlatt.

Karcolás nélkül megúszta

A rendőrség perceken belül a helyszínre érkezett és letartóztatta az autó sofőrjét, a 29 éves duluth-i Jonathan Salas-t. Hihetetlen bár, de a nő - azon kívül, hogy sokkos állapotba került - sérülések nélkül megúszta az esetet. "Olyan volt, mint a Cops egyik része (amerikai dokumentumfilm a rendőrök életéről) ment volna az orrod előtt. A legőrültebb dolog volt, amit valaha is láttam" - folytatta Marlatt.

Jonathan Salas több váddal kerül bíróság elé, ebből az egyik súlyos testi sértés okozása halálos fegyverrel. Kavanaugh az elmúlt két napban megpróbálta meginterjúvolni az áldozatot is, egyelőre sikertelenül.