Pár kemény legény úgy gondolta, hogy egyszerűen megússzák, ha kitolnak két Ducatit egy londoni bemutatóteremből. A boltban dolgozók viszont elzavarták a vascsövekkel felfegyverkezett motorosbandát. Hiába, megszokták a támadásokat, az elmúlt években háromszor is célba vették a járműveiket.

Elképesztő videó készült arról, ahogy egy londoni motor-bemutatóteremből a dolgozók kizavartak 6 fosztogatót, akik két, egyenként 25 ezer dolláros (kb. 5,5 millió forintos) Ducati motort próbáltak elkötni – írja a Daily Mail. Úgy gondolnánk, hogy egy ilyen akcióra eléggé felkészültek a rablók, de ez esetben üres kézzel távoztak, miután egy komikus ütközetben elüldözték őket a bolt eladói.

Az esetről egy ipari kamera készített felvételt, ahogy a London déli részén található In-Moto bemutatóterembe bukósisakban besétálnak a fosztogatók, és pofátlanul megpróbálnak kitolni a boltból két piros Ducati motorkerékpárt. Amikor az egyik boltban dolgozó férfi – Paul Read – észrevette, hogy mire készülnek, megragadta és kilökdöste őket az utcára. Ezek után két, másik bukósisakos férfi is csatlakozott a fosztogatókhoz.

Read 17 éves fia is segített elüldözni a rablókat, illetve egy közeli garázsból is átszaladtak ketten, hogy megakadályozzák a motorlopást, így a pórul járt rablók üres kézzel hajtottak el saját motorjaikon. “Nem tudták, hogy kikkel kezdenek, amikor megpróbálták ellopni túlünk a motorkat. Vacsövekkel és kalapácsokkal felfegyverkezve jöttek, de az apám mégis mindegyikőjüket elkergette a boltból” - mondta az apjára büszke, 17 éves Ty Read. A brit Mirror szerint nem ez az elso eset, hogy rablók veszik célba a showroomot: az elmúlt években háromszor is kiszemelték a boltot. A rendőrség szemtanúkat keres, annak ellenére, hogy az esetről felvétel készült, amit meg is nézhet: