Sváb macskát leltek a skót állatvédők Glasgow-ban. A beültetett chip alapján rájöttek, hogy Gypsy véletlen elkóborolt, gazdái pedig hazautaztak Skóciából Németországba. A cirmosmatuzsálemet lefogyva, koszosan találták meg, és várják a gazdik jelentkezését.

Otthonától legalább 1000 kilométer távolságba került Gypsy, a német macska – írja a Daily Mail. Az állatvédők ugyanis a skóciai Glasgow-ban találtak rá a kóborló, kiéhezett, mocskos vén cirmosra. Hála gazdáinak és a német állatnyilvántartásnak, a macskába ültetett chip feltárta a britek előtt Gypsy eredeti lakcímét.

A chip mellett kis tetoválások is vannak Gypsy fülében, amik szintén az azonosítására szolgálnak. "Az egyik fülében a 96-os szám áll, ami úgy gondoljuk, a születési éve lehet" – mondta Vicky Roy skót állatmentő. A macska eszerint 16 éves lehet, amit reálisnak tartanak megtalálói is. A másik fülébe vélhetően a gazdája monogramja van belevarrva.


Gypsy útja nagyobb térképen való megjelenítése

Az állatmentőket Glasgow nyugati részén egy helyi lakos értesítette a kóborló, cudar állapotú macskáról. Szerencsére gazdái regisztrálták őt a Pet Travel Scheme (Háziállat Utaztatási Terv) nevű brit rendszerbe, amelynek segítségével be lehet hozni állatokat a kontinensről, karantén nélkül. Az állatvédők nem tartják kizártnak, hogy kinti macska lehetett, ezért kóborolt el. Most remélik, kap akkora publicitást az ügy, hogy jelentkeznek érte a gazdái.

Gypsy története egy határozott smafu az amerikai Willow-éhoz képest. Ő az Egyesült Államok nyugati részéről, a Sziklás-hegységben található otthonából tűnt el, és öt év után, 3000 kilométerrel arrébb New Yorkban került elő. Őt is egy chippel sikerült azonosítani. Kirsten Dunst elveszett macsekjáról, Tazzyről viszont február óta nem kaptunk hírt, tartózkodási helye ismeretlen.