Összesen 42 napon keresztül hordta a hasában a koponyája egy darbját Jamie Hilton, akinek egy horgászbaleset után annyira megduzzadt az agya, hogy fel kellett nyitni a koponyáját. A nő ma már jól van, a felépülése alatt vezetett blogjában az élet szépségéről írt.

“A világon SEMMI sem számít jobban annál ma, mint hogy ITT VAGYOK. Itt vagyok ezen a RAGYOGÓ Földön a hihetetlen családommal. Odabújhatok a gyerekeimhez, megcsókolhatom a férjemet, találkozhatok az anyámmal, és ÉLHETEK. Úgy érzem, mindjárt kiugrik a helyéről a szívem, annyira tele van HÁLÁVAL. Boldogság önti el az egész lényem. Minden tökéletes az életemben? Nem. De ma ÉLEK” – írta blogjában a 36 éves Jamie Hilton szeptember 11-én, azután, hogy véget ért a kálváriája egy júniusi horgászbaleset után.

Az idahoi nő, aki 2009-ben elnyerte a Mrs Idaho címet júniusban volt horgászni a férjével, amikor megcsúszott, miközben megpróbált kifárasztani egy halat, és hat métert zuhant egy sziklára – írja a Daily Mail. A férje egyből a segítségére sietett, de a nő nem lélegzett, nem volt pulzusa. Amikor a férje megpróbálta felemelni, a nő lélegezni kezdett, egy közeli vadőr pedig, aki látta az esetet hívta a mentőket, és a nőt helikopterrel kórházba szállították.

A kórházban elmondták a családnak, hogy a következő 72 óra a legkritikusabb, és hogy a nőnek az esés következtében megduzzadt az agya, az orvosok pedig csak egy dolgot tudnak tenni: kivágják a nő koponyájának egy részét, hogy helyet hagyjanak az agynak, amíg a duzzanat leapad, aztán visszateszik a koponyadarabot.

Az orvosok ezután kivágták a nő koponyájának körülbelül a negyedét, amit aztán a hasában helyeztek el, hogy a csont természetes környezetében, a nő testében maradjon, ne haljon el, száradjon ki. A nő így élt 42 napig,  míg a duzzanat annyira lement, hogy vissza lehessen helyezni a koponyadarabot a helyére.

“A műtét olyan jól sikerült, mint vártuk. A koponyám a helyén van a fejemen... nagyon furcsa ezt mondani ;) Ezúttal öltések, nem kapcsok fogják oda! A varratokat augusztus 3-án szedik majd ki. Je! Most már csak annyi gond lehet, hogy elfertőződhet vagy a testem kilöki magából a visszarakott koponyadarabot” – írta a nő a júlis közepi műtéte után.

De végül nem volt semmilyen komplikációja, így szeptemberben a 10 éves fia már azt írhatta, hogy meglátogatta az anyját, aki pont úgy nézett ki, mint korábban.

Jamie Hilton most már a családja körében lábadozik, már újrakezdte a munkát is a családi fuvarozócégben, és azt mondja, egyértelműen a beavatkozásnak köszönheti az életét. A műtét nem volt olcsó, a nőnek hatszámjegyű kórházi számlát kell majd kifizetnie.