Károly herceg és a fél Twitter egy ötéves kislányt keres

2012.10.02. 15:49
Az ötéves April Jonest hétfőn este látták beszállni egy játszótéren egy kisbuszba, és azóta nem tudni róla semmit. Az eltűnése szemtanúi mind kisgyerekek voltak. A kislányt több százan keresik Nyugat-Walesben, de az egész internetet megmozgatta az eltűnése. Közel hatvanezres már most a nyomát kutató Facebook-csoport és még Károly herceg is megosztotta az eltűnéséről szóló felhívást.

Egy 2000 fős kis faluból tűnt el hétfőn este hét körül az ötéves April Jones, akinek az eltűnése az egész környéket és a fél internetet megmozgatja jelenleg. Jones otthonához közel, a machynllethi játszótéren játszott néhány kisgyerekkel, amikor eltűnt – írja a BBC.

Az eset szemtanúi mind kisgyerekek voltak, akiket hosszú és nehéz folyamat kihallgatni. Csak annyit tudni, hogy a lila ruhában játszó Jones beszállt egy világos színű furgonba, azóta nem tudni róla semmit. “Nagyon kényes és nehéz feladat az eset szemtanúit, a kisgyerekeket kihallgatni. Tegnap este kezdtük és ma is folytatjuk, reméljük, hamarosan újabb információkhoz jutunk az eltűnésről” – mondta a BBC-nek a helyi rendőrség munkatársa.

A kis faluban több százan keresték a gyereket hétfő este, minden utcát végigjártak, de nem jutottak semmire sem. Azt az utcát, ahol a kislány eltűnt lezárták, a rendőrség kutyás alakulatokkal járja a környéket, a környező főutakon minden autóst igazoltatnak a rendőrök.


Itt látták utoljára a kislányt - Nagyobb térképre váltás

A rendőrség kedden sajtótájékoztatót tartott, amin elmondták, hogy az eltűnésről annyit tudnak, hogy a kislány a vezető oldalán szállt be a furgonba, és hogy egészen jó leírásuk van az emberrablóról, de ezt egyelőre nem akarják nyilvánosságra hozni. Valószínű, hogy nem helyi lakos volt az elkövető, de ennél többet nem árultak el a rendőrök.

A rendőrök önkéntesekből 15-20 fős csoportokat szerveznek, és úgy járják a környéket, hátha valamilyen nyomra bukkannak. De nemcsak Nyugat-Wales aktivizálódott, hanem a fél internet is az eltűnés után.

A kislány megtalálására létrehozott Facebook-csoportnak egy nap alatt közel hatvanezer követője lett, Twitteren az egyik leggyorsabban terjedő információ jelenleg a kislány eltűnéséről szóló rövid üzenet.

Az üzenetet helyi hírességek is megosztották, mint például Sara Cox, BBC-s és Davina McCall, Channel 4-os műsorvezető, de talán a legnagyobb lökést az adja, hogy Károly herceg hivatalos Twitteroldala is a felhívja a figyelmet a kislány eltűnésére.

A kislány eltűnése nagyon foglalkoztatja a brit közéletet, a Telegraph online közvetítésben tájékoztat a walesi eseményekről, amit az magyarázhat, hogy néhány évvel ezelőtt volt már egy hasonló eltűnés, ami nagyon felkavarta a briteket.

Madeleine McCann öt évvel ezelőtt tűnt el egy családi nyaralásról , azóta sem tudni róla semmit, minden nyom, amin a rendőrség elindult becsődölt. Az ügyben a szülőktől kezdve a pedofil csoportokon át, a maguknak illegálisan gyereket vásároló milliomosokig sok mindenkit próbáltak meggyanúsítani, de minden próbálkozás sikertelen volt. Az ügyet hivatalosan 2008-ban lezárták, gyakorlatilag semmit sem tudni Madeleine McCallról az eltűnése óta, valószínűleg a történet megismétlődésétől is tartanak Walesben.