Edward Archbold egy floridai állatbolt versenyén indult, hogy szerezzen magának egy drága óriáskígyót. Amit távozott a helyszínről, hányni kezdett, a kórházban már csak kimondták a halált. Egyelőre nem tudni, pontosan mibe halt bele.

Egy harminckétéves férfi annyira szeretett volna magának egy pitont, hogy benevezett egy floridai állatbolt versenyére: Edward Archbold több tucat csótányt és kukacot fogyaszott el a vágyott hüllőért. Néhány perccel később aztán összeesett, és szörnyethalt a bolt előtt – írja a CNN.

Ben Siegel Reptiles versenyén rajta kívül húsz-harminc induló vett részt. A feladat nem bonyolult, csak gusztustalan volt: minél több rovart és férget kellett lenyelni ahhoz, hogy hazavihessék a 850 dollár (körülbelül 186 ezer forint) értékű óriáskígyót. A verseny szervezői pontosan nem tudták megmondani, Archbold mit és mennyi evett, de a bolt tulajdonosa szerint ő volt a verseny színfoltja, és nagyon feldobta a rendezvényt.

A verseny után nem sokkal a férfi rosszul lett, és hányni kezdett – tájékoztatott a Broward megyei sheriff irodája. Egy barátja segítségért kiáltott, a versenyző pedig maga hívta a 911-et. Mentővel vitték a North Broward Medical Centerbe, ahol halottnak nyilvánították. A hivatalos boncolási eredményre még várni kell, így egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a halálát. Más versenyző nem lett rosszul.

„Nagyon elszomorít minket az eset. Sokkoló volt. Eddie nagyon rendes srác volt. Akkor este láttuk először, de nagyon megkedveltük" – mondta el a bolt tulajdonosa. Luke Lirot, az üzlet hivatalos képviselője a Facebookon azt írta, hogy minden versenyzővel aláírattak egy papírt arról, hogy vállalják a felelősséget saját testi épségükért. Egyébként olyan élőlényeket nyelettek a versenyzőkkel, amelyeket egyébként ellenőrzött körülmények között tenyésztenek, hüllőknek szánt táplálékul.

Pharaoh Gayles, egy másik versenyző úgy nyilatkozott a WPTV-nek: „egyik-másik kígyó nagyon drága. Azt gondoltam, ha bogarat kell ennem azért, hogy hozzájussak egyhez, hát miért ne?".