Ártatlannak vallotta magát az a 29 éves zumbaoktató, akit 106 rendbeli prostitúcióval, személyes képmáshoz fűződő jog megsértésével és adócsalással is vádolnak. A gyanú szerint Alexis Wright a zumbastúdióban és egy közeli irodában fogadta az ügyfeleket, az aktusokról pedig titokban felvételeket készített. Bűntársa is volt, vele is lefeküdt.

A tervek szerint rövidesen nyilvánosságra hozza a rendőrség azt a több mint száz nevet tartalmazó listát, amire a prostitúcióval vádolt Alexis Wright a vendégeit jegyezte, írja az Associated Press. A 29 éves, kennebunki zumbaoktatót 106 rendbeli prostitúcióval, személyes képmáshoz való jog megsértésével és adócsalással is vádolják, a lefoglalt bizonyítékok pedig elég beszédesek: a nyomozók több mint százórányi felvételt találtak a Wright és ügyfelei között zajló aktusokról, és közel 14 ezer fotót is felvettek a bizonyítékok közé. Az egygyermekes, konzervatív környéken élő nő tagadta a vádakat, akárcsak bűntársa, az 57 éves Mark Strong, aki a gyanú szerint érzelmi és üzleti okokból is érdekelt volt a bűnsegédletben.

Orvosok, ügyvédek is jártak hozzá

"Más helyeken valószínűleg hangosan nevetnének egy hasonló történeten" – mondta az Associated Pressnek egy kennebunki fénymásolóbolt tulajdonosa, érzékeltetve, valóban konzervatív közösség az övék, és elég nagy visszhangot kelt egy olyan eset, amikor egy zumbaoktató kurvának áll. Na meg az is, ha valaki ellátogat hozzá. És hát akadtak egy páran, köztük több köztiszteletben álló helyi is, a szóbeszéd szerint ügyvédek, orvosok, ismertemberek is vannak a vendéglistán.

Wright 2010-ben nyitotta meg Pura Vida fitneszstúdióját, ahol zumbaórákat tartott. Nem sokkal később az utca túloldalán bérbe vett egy egyszobás irodát. Még ugyanebben az évben egy anonim blogbejegyzésen az jelent meg, hogy a zumbaoktató nem az, aminek látszik. "Kettős életet él, amúgy pornósként dolgozik. Nagy rá a sansz, hogy prostituált" – állt a bejegyzésben, ám a rendőrség ekkor még nem, csak akkor kezdett el nyomozni, amikor arról értesültek, hogy folyton, még éjszaka is egymás után állnak meg az autók a stúdiónál és az irodánál, majd fél-egy óra múlva a sofőrök távoznak.

150 ezer dollárt kereshetett

Az iroda bérbeadója a rendőrségnek eskü alatt azt vallotta, hogy a ház egyik lakója egy idő után felfigyelt a Wrighttól kiszűrődő nyögésekre és sóhajokra, és jelezte a főbérlőnek. Ő ezután körbenézett a zumbaoktatónál: az irodában egy masszázságyatt és felállított kamerát talált. A rendőröknek azt mondta, később rákeresett Wrightra az intereneten, ekkor akadt rá a pornóvideójára, amit minden kétséget kizáróan az irodában rögzítettek – felismerte a padlót, az ablakokat, a falakat. A rendőrség februárban tartott razziát a stúdióban és az irodában, és a lefoglalt bizonyítékok alapján arra jutottak, Wright körülbelül 150 ezer dollárt (kb. 32, 5 millió forintot) keresett illegális munkájával, amiről ismeretlen okokból felvételeket is készített.

A stúdiót bérbe adó Bee Nguyen a rendőröknek azt mondta, gyakran látott ki-bemenni férfiakat a zumbaterembe, de nem gondolt semmi rosszra, ráadásul Wrightnak állítólag volt pasija. Elképzelhető, hogy Nguyen az oktató bűntársára, az 57 éves Mark Strongra gondolt, Wright ugyanis vele is lefeküdt, és együtt bérelték a stúdiót is. A bérleti díjat egyébként nem mindig tudták kifizetni, Nguyen elmondása szerint tízezer dollárral, vagyis körülbelül 2,1 millió forinttal tartoztak neki.