Egy kanadai tinédzsert iskolatársai terrorizálták, miután a lányról kitett valaki egy meztelen képet a Facebookra. A 15 éves Amanda Todd október 10-én, egy hónappal azután lett öngyilkos, hogy egy Youtube videón elmesélte megaláztatásait, amik miatt többször iskolát váltott, drogokhoz és alkoholhoz nyúlt, majd elkezdte vagdosni magát.

A Youtube-ra feltöltött videón a 15 éves kanadai Amanda Todd megrázó történetét papírlapokra felírva meséli el, szomorú zene kíséretében, egymás után felmutatva a lapokat – írja a Gawker. Rövid mondatokban írja le, hogy alázták meg a körülötte lévő emberek online, és az iskolában is, hogy osztálytársai hogy verték meg, illetve hogy a mai napig kering a neten a róla készült meztelen fotó. A meztelen fotó elvileg akkor készült, mikor a fiatal lány egy idegen fiúval csetelt, aki arra kérte Amandát, hogy mutassa meg a melleit, aki naivan eleget is tett ennek a kérésnek. A srác egy évvel később visszatért, kiderítette Todd címét, illetve hogy melyik iskolába jár, és a neten kezdte el terjeszteni a lányról készült meztelen fotót.

Amanda Todd kiborult, iskolatársai és környezete ezután pedig állítólag többszörösen megalázta őt. Emiatt öngyilkosságot próbált elkövetni, és hipót ivott, de “csak” roncsolta a nyelőcsövét. Az iskolában viszont ebből is viccet csináltak, és a Facebookon hipósflakonokról tettek ki fotókat, amint betaggelték a fiatal lányt.

A Youtube-ra feltöltött videó végén Amanda Todd gyakorlatilag segítséget kért: az utolsó cetlik egyikére azt írta, hogy nincs senkije, és szüksége van valakire. Ezek szerint a videó nem jutott el sok emberhez, és a várt segítség nem érkezett meg, ugyanis a rendőrség megerősítette, hogy Todd október 10-én, szerda este öngyilkosságot követett el, de halála miatt még tart a nyomozás. A fiatal lány halála óta már rengetegen nyilvánították részvétüket a közösségi oldalakon. Amanda Todd emlékére már egy Facebook oldal is lérejött, a “Nyugodj békében Amanda Michelle Todd”, amihez már több, mint 22 ezren csatlakoztak. A Twitteren is rengetegen használják a RIPAmandaTodd taget, és a Youtube felhasználókat is megkérték, hogy minél többen osszák meg a videót, hogy ezzel is több embert figyelmeztessenek arra, hogy jobban figyeljenek oda egymásra.